Amazone

De mytische Amazone kan eigenlijk alleen in superlatieven worden beschreven. Het Amazone regenwoud beslaat een gebied van meer dan 7 miljoen vierkante kilometer waarvan 60 procent op Braziliaans grondgebied. De Amazone is het grootste en meest intacte regenwoud ter wereld. Door het Amazone regenwoud stromen meer dan 1.000 rivieren (de tientallen ondergrondse rivieren niet meegerekend) als een drainage systeem, welke 20 procent van het zoete oppervlakte water ter wereld vervoeren. Wetenschappers hebben berekend dat het Amazone regenwoud 30 procent van de biodiversiteit van de wereld herbergt (voornamelijk planten en insecten) en schatten dat 50 procent hiervan nog moet worden ontdekt.

Een bezoek aan de Amazone
Zal de oppervlakkige toeschouwer door de uitgestrektheid meer imponeren (veel water en groene natuur) dan door de gevarieërdheid. De meeste en beste details (dieren, vogels, bloemen, fruit en insecten) leven en groeien hoog in de bomen of verschuilen zich in kreupelhout en het water en zijn daardoor niet altijd even makkelijk waarneembaar. Een goede gids en een beetje geduld zijn dan ook onmisbare ingrediënten om de geheimen van de Amazone te ontdekken.

In de directe omgeving van de grotere steden is veel van het primaire Amazone regenwoud verdwenen, en moet men verder het woud in om de originele Amazone te ontdekken. Dit kan vanuit een groot aantal jungle lodges rond het gebied van Manaus, door een boottocht of een avontuurlijke excursie te maken. Voor bezoeken aan locale cabloco's of Indianen nederzettingen is vaak een vergunning nodig (wordt door onze agenten verzorgd) maar geven wel het échte gevoel van het leven in de Amazone.

Met AmazoneTours ga je de echte Amazone bezoeken
Omdat wij de beste locaties kennen uit eigen meerdere ervaringen. AmazoneTours biedt verblijven in jungle lodges, avontuurlijke excursies, cruises, kortere en langere rondreizen en zelfs een expeditie naar de top van de Monte Roraima, de hoogste berg in het Amazone gebied. Of een unieke route van Manaus naar Boa Vista met o.a. een bezoek aan de Yanomami Indianen.
In andere Zuid Amerikaanse landen welke ook de Amazone in hun grondgebied hebben (Colombia, Guyana, Suriname) kan AmazoneTours ook reizen voor je samenstellen. Vraag ernaar wanneer je dit (een combinatie) wilt.

Oók kunnen wij reserveren voor passagiers-accommodatie aan boord van de reguliere Amazone rivierboten die tussen Belém en Manaus en verder naar Tabatinga varen. Een unieke ervaring temidden van de locale bevolking! Klik hiervoor naar 'Amazone rivierboten' onder Amazone excursies.

Ontdek de Amazone zelf
Maak een virtuele reis door onze uitgebreide site, maak ons je wensen kenbaar, stuur ons je aanvraag / reservering per e-mail of bel ons op 085 - 6255910. Wanneer je een bezoek aan de Amazone wilt opnemen in een individuele reis door Brazilië helpen wij je graag met reisinformatie en tips!