Voor vertrek

BrazilTours organiseert reizen naar andere landen en bestemmingen. Landen waar een andere cultuur heerst met andere gebruiken en andere gewoonten en alle daarmee samenhangende zaken. Reizen naar met name Zuid Amerika vraagt van de Europese reiziger een bepaalde instelling.
Wij raden je daarom aan je zeer goed voor te bereiden op de reis die je gaat maken door het lezen over het land en de geldende gewoonten. Je kunt hiervoor ook onze informatie pagina's op onze site raadplegen. Indien je op reis blijkt geeft van begrip van andere zeden en gewoonten én deze respecteert en accepteert zal je alom worden gewaardeerd en makkelijk vriendschappen sluiten!
Religie speelt in Zuid Amerika een grote en belangrijke rol in het dagelijkse leven; men hecht minder waarde aan punctualiteit, het verkeer is anders (chaotischer), vliegtuigen vertrekken wel eens te laat en de gidsen zijn soms niet altijd even nauwkeurig.
De levensstandaard is veel lager dan in het westen. Je zult vaak trieste armoede zien, maar ook armoede met de vrolijke lach van een vriendelijke en gastvrije bevolking. Met een nuchtere kijk zal je je hieraan makkelijk kunnen aanpassen.
Ieder land kent zijn eigen feestdagen – en Brazilië kent er veel! Hierdoor kunnen bepaalde excursies of geplande bezoeken soms niet doorgaan of uitvallen en kunnen openingstijden van banken, winkels en musea wijzigen.

Bagage
Op vluchten naar Brazilië en Zuid Amerika geldt een bagagevrijdom van 23 kilo per persoon + 1 stuks handbagage van maximaal 5 kilo en bepaalde afmetingen.
Wanneer je vliegt met Air Europa via Madrid is de bagagevrijdom 2 x 32 kilo,  wanneer je vliegt met TAP Portugal 2 x 23 kilo, en wanneer je vliegt met KLM/Air France naar São Paulo of Rio de Janeiro is de bagagevrijdom 1 x 23 kilo.
In geval van een doorverbinding via de Verenigde Staten geldt een bagagevrijdom van 1 koffer met een gewicht van 23 kilo + 1 stuks handbagage. Deze koffers mogen vastgestelde afmetingen (1 x 158 cm. omtrek en 1 x 132 cm. omtrek) niet overschrijden.

LET OP: Wanneer je een combinatiereis maakt tussen Brazilië/Zuid Amerika en de Verenigde Staten en op heen- of terugreis een rechtstreekse vlucht maakt naar/van Zuid Amerika, dan geldt een bagagevrijdom van 23 kilo per persoon. Voor kinderen die voor een gereduceerd tarief reizen gelden dezelfde regels. Baby's hebben in principe geen bagagevrijdom.

LET OP: Passagiers welke reizen naar Brazilië en een doorverbinding hebben naar het Braziliaans binnenland moeten hun bagage ophalen na de eerste landing in Brazilië, ondanks het feit dat de bagage te Schiphol gelabeld wordt tot aan de eindbestemming. Bij de eerste stop komen de passagiers Brazilië binnen en daarom is het noodzakelijk dat zij met hun eigen bagage door de douane gaan voor inspectie. Daarna geven ze de bagage weer af bij de luchtvaartmaaschappij van de vervolgvlucht.

Deze procedure is niet van toepassing bij reizen met een doorverbinding naar een bestemming in een ander Zuidamerikaans land, zoals Argentinië, Uruguay etc. Passagiers voor deze bestemmingen komen Brazilië niet binnen, de bagage moet dan ook pas bij de bestemming in het andere land worden opgehaald.

Kleding
Brazilië en Zuid-Amerika staan alom bekend als een warm gebied. Over het algemeen zal je je het prettigst voelen in luchtige katoenen kleding. Voor de avonden is een meegenomen trui/sweater makkelijk en behaaglijk, met name in restaurants en bars, welke vaak sterk gekoeld worden. Door de immense grootte van Brazilië kan je ook in gebieden komen waar wel degelijk kouder weer en zelfs sneeuw voorkomt! Een trui of warme jas is hier voor de avonden bijna onmisbaar.
Voor alle bestemmingen geldt dat een lichte regenjas en/of een paraplu soms goede diensten kunnen bewijzen!

Klimaat
Het noorden/noordoosten van Brazilië heeft een tropisch klimaat en is het gehele jaar een ideale zonbestemming. Temperaturen schommelen tussen 26 en 32 graden Celsius, terwijl het 's nachts niet veel kouder wordt dan 20 graden. Het zeewater is hierdoor van aangename temperatuur, vaak niet veel minder dan de dagtemperatuur.
De regenseizoenen variëren naargelang de ligging van de bestemming. Over het algemeen daalt de temperatuur hierdoor slechts een graad of 4 á 5.

Medicijnen mee op reis
Neem, wanneer je medicijnen gebruikt, voldoende voorraad mee voor op reis, inclusief de bijsluiter(s), én altijd in je handbagage. Neem tevens een verklaring van je huisarts mee, bij voorkeur in het Engels en/of Latijns opgesteld, waarin je ziekte en de medicijnen duidelijk vermeld staan. Neem tegen darmstoornissen een probaat middel mee. In veel openbare toiletten is vaak geen toiletpapier aanwezig, een kleine voorraad in je handbagage is dan je redding!

Tijdsverschil
In Brazilië en Zuid Amerika is het, afhankelijk van de regio en het land, tussen 4 en 6 uur vroeger dan in Nederland.
Let op: niet alle landen gaan tegelijk over op het zomer of winterseizoen, het aantal uren kan verschillen aan het begin of einde van een seizoen.

Kom in de juiste stemming
vóór je af gaat reizen naar Brazilië is er geen betere stemmingmaker dan restaurant Rodizio in Scheveningen. Een prettige ambiance, goede en authentieke Braziliaanse keuken en een geweldige setting dichtbij het Kurhaus.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.