Brazilië Autoverhuur

Algemeen

Alle auto’s van onze verhuurder Localiza (de grootste verhuurder in Brazilië, sinds 2018 samenwerkend met Hertz) zijn ‘flex’ auto’s wat inhoudt dat ze zowel op benzine als op alcohol kunnen rijden. Alcohol is weliswaar voordeliger (ca. € 1,25 per liter – kan 2019) maar de auto heeft een hoger verbruik met alcohol dus zal het verschil met benzine (ca. €1,59 – jan 2019) te verwaarlozen zijn.

Standaard reserveren we een C categorie auto met airco (GM Celta of gelijkwaardig) maar deze kan natuurlijk worden gewijzigd naar een grotere of luxere auto. De toeslag is het verschil tussen de tarieven hieronder. Let wel, BrazilTours maakt een reservering voor een categorie, niet voor een bepaald merk of type auto. Wanneer de gereserveerde categorie bij het ophalen niet beschikbaar is zal je een hogere categorie worden aangeboden zonder meerkosten.

Met de door ons zorgvuldig uitgestippelde routes is een selfdrive in Brazilië heel goed te doen!
Tijdens een van onze selfdrives kan je in alle vrijheid genieten van het altijd schitterende landschap; buiten de grote steden zijn de wegen rustig en over het algemeen in goede staat. Je kunt stoppen waar en wanneer je wilt voor een foto moment, kleine dorpjes inrijden, even genieten aan het strand… BrazilTours biedt je meerdere mooie korte en langere routes, bijvoorbeeld van São Paulo naar Rio de Janeiro langs de Costa Verde en het Atlantisch regenwoud, van Salvador naar Recife of naar de Chapada Diamantina, de Estrada Real, diverse routes in de Pantanal en de mooiste van allemaal, van São Luis via de Lençóis Maranhenses, Delta do Parnaíba en Jericoacoara naar Fortaleza.
De dagafstanden zijn goed overwogen en nooit te lang zodat je niet de hele dag aan het rijden bent maar genoeg tijd hebt om interessante plekjes te ontdekken. Daarnaast en niet onbelangrijk, je krijgt bij iedere selfdrive in Brazilië een uitgebreide en nauwkeurige routebeschrijving in het Nederlands!

Een huurauto in Brazilië is standaard Full cover CDW verzekerd, inclusief een diefstalverzekering (TPLW). Omdat Brazilië geen verzekeringen kent zonder eigen risico blijft er altijd een eigen risico bestaan van US$ 300 (categorie C) en US$ 500 tot US$1.000 (hogere categorieën). Ook een PAI (Personal Accident) verzekering is inbegrepen, maar als je een goede reisverzekering hebt ben je natuurlijk al goed verzekerd. Wij stellen voor de autohuur in Brazilië een reisverzekering VERPLICHT, maar deze hoeft niet bij ons afgesloten te zijn/worden.
Het recht op verzekering van de auto vervalt wanneer je je niet houdt aan de voorwaarden van het contract (rijden over erg slechte wegen, rijden onder invloed etc.). Schade aan ruiten is altijd voor eigen rekening in Brazilië. Voor het verwerken van boetes (welke je na terugkomst in Nederland ontvangt) wordt een toeslag in rekening gebracht.

C GM Celta 1.0, 4 deurs, met airco 4 2 grote + 1 kleine € 45 € 315
F Renault Sandero 1.6, 4 deurs, met airco 5 3 grote + 1 kleine € 55 € 385
M Fiat Ideia, 4 deurs, met airco 5 2 grote + 2 kleine € 63 € 441
G Renault Duster, 4 deurs, met airco 5 2 grote + 2 kleine € 76 € 532
R Fiat Doblo, met airco 7 3 grote + 2 kleine € 81 € 567
 • Huur van de auto
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • Schade-, diefstal-, brand- en ongevallenverzekering
 • Lokale- en luchthavenbelastingen
 • Vervangende auto binnen 24 uur bij eventuele schade
 • Tweede en derde bestuurder
 • Achterlatings - kosten in een andere plaats (US$ 0,45 per kilometer)
 • Kinderzitje (US$ 9 per dag)
 • GPS (niet overal beschikbaar) ca. US$ 12 per dag
 • Benzine, tol en ferrygelden
 • Reserveringskosten indien je alleen een auto huurt (€ 25)
 • Minimale huurperiode is 3 (aaneengesloten) dagen
 • De huurauto is gegarandeerd tot uiterlijk 1 uur later dan afgesproken
 • Een huurperiode bestaat uit 24 uur, ingaande vanaf het moment van huur
 • Terugbreng tolerantie is maximaal 1 uur
 • De auto dient met een volle tank en schoon te worden ingeleverd
 • In geval van schade/diefstal is een politierapport verplicht

Aandachtspunten

- BrazilTours raadt je aan om niet direct na aankomst na een lange internationale vlucht je auto op te halen. Gun jezelf een dag rust om de volgende dag aan je selfdrive te beginnen.
- Controleer de auto op schade bij het in ontvangst nemen en laat noteren waar eventuele schade is (ook kleine krassen) zodat je bij inleveren hierover geen discussie krijgt.
- De hoofdbestuurder van de huurauto moet – als borg - een creditcard op eigen naam kunnen overleggen.
- alle bestuurders moeten op het huurcontract worden vermeld. Wanneer van tevoren bekend geven wij de extra bestuurder(s) door tijdens reservering. Als je ter plaatse besluit extra bestuurder te zijn moet je een eventuele toeslag ter plaatse betalen.
- De minimumleeftijd van alle bestuurders moet 21 jaar zijn en je moet tenminste 2 jaar in het bezit van een rijbewijs zijn. Een internationaal rijbewijs is aan te raden, je kunt dit verkrijgen bij de meeste ANWB kantoren.
- Een gereserveerde auto moeten binnen 1 uur na de afgesproken tijd worden opgehaald om er zeker van te zijn dat de auto er werkelijk is. Terugbrengen kan tot maximaal 1 uur na de afgesproken tijd. Ben je later dan wordt je een hele dagprijs aangerekend tegen het lokale tarief.
- Bagageruimte is beperkter dan je denkt, het is beter om met zachte reistassen dan met hardschalige koffers te reizen. Hou er rekening mee dat, wanneer je met meer dan 2 personen reist, een grotere categorie auto geen overbodige luxe is.
- Alle informatie over tarieven, belastingen, verzekeringspremies en voorwaarden kan door de autoverhuurder zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd.
- In Brazilië is het gebruikelijk dat de verhuurmaatschappij kosten in rekening brengt wanneer de gehuurde auto niet schoon wordt teruggebracht, waarbij het ook weer niet spic en span hoeft te zijn. Laat de auto dus, wanneer hij niet schoon is, voor je de auto inlevert wassen bij een ‘lava jato’ welke je overal langs de wegen tegenkomt (kost tussen R$ 35 en R$50).

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.