Guapi Assu Bird Lodge

De Guapi Assu Bird Lodge ligt in het hart van de Mata Atlântica op zo’n 150 km. van Rio de Janeiro. Het gebied is voornamelijk bekend om de 650 soorten vogels die hier leven. Van de 1700 soorten in Brazilië komen 199 soorten nergens anders voor.

De lodge is gebouwd in 2004 als onderdeel van het REGUA project. Dit project heeft tot doel om het laatste stuk Atlantisch regenwoud te conserveren: er is nog maar 7% van wat het ooit was!

Het ligt prachtig aan de rand van een moerasgebied tegen een heuvel aangebouwd en biedt uitzicht op de ruige bergen van de Serra dos Órgãos.

Voor maximaal 18 gasten zijn er comfortabele kamers met o.a. airco, een lounge, diningroom, uitgebreide bibliotheek, laundryservice en een zwembad in de tuin.

Je verblijft op basis van volpension.

 

Dag 1
Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel in Rio de Janeiro. In ongeveer drie uur rij je door een steeds mooier landschap naar de Mata Atlântica.

Eigenaar Nicholas ontvangt je hartelijk en zal je je kamer wijzen waarna hij uitleg zal geven over de activiteiten die vanaf de lodge te ondernemen zijn. Diner en overnachting.

Dag 2
Je maakt vanochtend een begeleide wandeling over de gronden van de Lodge, de zogeheten Blue Circular Trail. Je ziet de verschillen tussen primair en secundair woud en gaat op zoek naar de vele vogelsoorten die hier (exclusief) voorkomen. Retour naar de lodge voor de lunch, de rest van de dag is ter eigen besteding. Diner en overnachting.

dag 3
Je hebt de hele dag aan jezelf. Je kunt bijvoorbeeld wandelingen maken over het uitgestrekte terrein en door het regenwoud. Voor je wandelingen kun je begeleiding vragen van een lokale gids die je onderweg alles kan vertellen over de fauna en flora en over de verschillende vogelsoorten die hier voorkomen.

Je kunt natuurlijk ook een excursie boeken bij Nicholas naar bijvoorbeeld de Serra dos Órgãos of naar Cabo Frio.

Als je van plan bent de hele dag weg te blijven kan een lunch voor je worden ingepakt.

Dag 4
Je hebt vanochtend nog vrij om te genieten van de natuur of het zwembad.
Na de lunch staat de transfer klaar om je terug naar je hotel in Rio de Janeiro te brengen, of naar de luchthaven voor je volgende bestemming.

Verlengen
Bovenstaand geven we een 4-daagse excursie weer maar natuurlijk is het mogelijk om deze te verlengen of met 1 dag in te korten.

Accommodatie in Rio de Janeiro
Omdat deze excursie vroeg vertrekt is het noodzakelijk dat je de nacht vóór de excursie in Rio de Janeiro verblijft. De reservering hiervoor kan je via ons maken, wanneer je zelf een reservering hebt gemaakt dien je de naam en het adres van je hotel aan ons door te geven, in verband met de nodige transfers.

Indicatieprijs 2022

Vertrek: dagelijks
Prijs per persoon

Guapi Assu 4 dagen € 792

  • Vluchten
  • Overige drankjes
  • Persoonlijke uitgaven
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzorgen.
  • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
  • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.