Fernando de Noronha

Fernando de Noronha is een indrukwekkende natuurbestemming. De 21 eilanden zijn ongeveer 10 miljoen jaar geleden ontstaan door een vulkanische uitbarsting en liggen op zo’n 350 kilometer voor de kust van Pernambuco in de Atlantische Oceaan.

Een van de attracties van Fernando de Noronha wordt gevormd door de dolfijnen die natuurlijk vanaf een boot maar zelfs vanaf de stranden Praia da Quixaba, Praia do Leão and Praia do Bode te zien zijn. Helaas is zwemmen met de dolfijnen niet toegestaan.

Een subtropische vegetatie, afgezonderde stranden en een zeer gevariëerde flora en fauna verwelkomen en omarmen de reiziger die de moeite neemt naar deze bijzondere plek te komen.

Dag 1
Net na je aankomst op de kleine luchthaven van Fernando de Noronha moet je, nog voordat je je bagage afhaalt, een milieubelasting (preservationtax) voldoen. Voor het aantal dagen dat je op het eiland verblijft betaal je (ongeveer) USD 23 per persoon per dag.

Onze agent staat je op te wachten en brengt je naar je accommodatie.

Voor deze excursie maken wij gebruik van familie-pousada’s. Dat zijn kleine -meestal maar 5 of 6 kamers- eenvoudige pousada’s. De meeste liggen in het hoofdstraatje.

Dag 2 en 3
Je hebt twee volle vrije dagen om het eiland te verkennen. Op Fernando zijn talloze excursiemogelijkheden. Onvergetelijk is de excursie vroeg in de ochtend vanuit de haven met een boot in de baai. Tientallen dolfijnen volgen en spelen rond de boot en boven je hoofd vliegen grote albatrossen. Een magnifiek schouwspel!

Het eiland heeft ongeveer negen stranden waarvan een aantal alleen over water te bereiken is en dus helemaal afgelegen en rustig: Robinson Crusoë voor een dag!

Hoewel het niet zo’n groot eiland is, is er in de avond toch het nodige vertier en zijn er verschillende goede restaurants.

Dag 4
Je hebt vrij tot aan de transfer naar de luchthaven. Onze agent bespreekt van tevoren met je hoe laat je opgehaald wordt.

Populair
Fernando de Noronha is – vooral bij Brazilianen – een erg gewilde bestemming, met name in juli, december en januari. Per dag worden er maar twee vluchten vanuit Recife en één vlucht vanuit Natal uitgevoerd, plaatsen zijn dus beperkt. Er zijn weliswaar vrij veel accommodaties maar die zijn allemaal kleinschalig zodat, in combinatie met het beperkt aanbod aan vliegplaatsen, het verstandig is je excursie/vakantie naar Fernando de Noronha in een vroeg stadium te plannen en reserveren.

Verlenging
Bovenstaand stellen we je een 4-daagse excursie voor, maar natuurlijk is het mogelijk om deze te verkorten of te verlengen.

Belangrijk
Sinds 2018 is op Fernando de Noronha een ‘econoronha’ tax ingevoerd. Deze moet je betalen wanneer de je nationale parken en stranden wil bezoeken en kost USD68 voor maximaal 10 dagen. Het is aan te raden deze van tevoren aan te schaffen omdat er per dag een beperkt aantal mensen worden toegelaten.

Indicatieprijs 2022

prijs per persoon bij 2 personen

4 dagen – 3 nachten € 229
5 dagen – 4 nachten € 295
6 dagen – 5 nachten € 362

  • Retourtransfer
  • 3, 4 of 5 overnachtingen o.b.v. ontbijt
  • Retourtransfer
  • 3, 4 of 5 overnachtingen o.b.v. ontbijt
  • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
  • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
  • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.