Iguaçu watervallen

De maar liefst 275 watervallen over meer dan drie kilometer verspreid vormen samen de watervallen van Foz do Iguaçu. Tijdens deze korte excursie bezoek je dit natuurspektakel dat zijn gelijke in de wereld niet kent.

Dag 1
Onze agent verwelkomt je op de luchthaven van Foz do Iguaçu en brengt je naar een hotel in het centrum van de stad. De rest van de dag heb je de tijd om de omgeving te verkennen.

Onze tip: Zorg dat de batterij van je camera helemaal is opgeladen en koop bij de ingang van het park een plastic regencape!

Dag 2
Na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid naar de ingang van het Braziliaans nationaal park. Bij de ingang van het Parque Nacional is een bezoekerscentrum met een tentoonstelling over de watervallen.

Je koopt een toegangskaartje en stapt vervolgens in de electrische bus die in ongeveer een kwartier door het indrukwekkende regenwoud naar het begin van het speciaal aangelegde wandelpad rijd. Zodra je de bus uitstapt hoor je het donderende geraas in de verte.

Het eerste uitkijkpunt doet je naar de rest verlangen. Je loopt het wandelpad naar beneden af terwijl je een panoramisch uitzicht hebt over de 275 watervallen en ziet de onvoorstelbare hoeveelheid water die naar beneden stort – in de regenperiode tot wel 3 miljoen liter per seconde!

Aan het einde van het wandelpad is een loopbrug over het water zodat je dichtbij het neerstortende water van de Duivelskeel kunt komen. Hoewel je wel op veilige afstand blijft is een nat pak door de mist van het opstuivende water gegarandeerd.

Hierna ga je met een lift naar straatniveau en heb je gelegenheid om rond te lopen of winkeltjes te bezoeken. Je hebt ook tijd voor restaurant Das Canoas, dat enkel voor de lunch open is.
Je neemt de bus terug naar de ingang en een taxi naar je hotel, en je hebt de rest van de dag ter eigen besteding. Je kunt bijvoorbeeld het vogelpark Parque das Aves te bezoeken. Maar bij helder weer behoort ook een helikoptervlucht boven de watervallen tot de mogelijkheden.

Dag 3
Na het ontbijt word je opgehaald door gids en chauffeur, je neemt je paspoort mee, want je gaat de grens Brazilië-Argentinië over. Ook hier ga je weer het Parque Nacional in. Je wandelt 15 minuten door een tuin met lage en dichte begroeiing en ineens…sta je aan het begin van de wandelroute die bijna helemaal bestaat uit een loopbrug boven de watervallen. En dat is het grote verschil met de Braziliaanse kant: hier sta je vaak recht boven een waterval en je kijkt naar het water dat zich in de diepte stort. Indrukwekkend!

Aan het einde van de loopbrug stap je in een treintje. Over een smalspoor rij je naar een volgende loopbrug, en deze voert je tot vlak boven de Garganta del Diablo (Duivelskeel). Hier sta je boven het punt waar je gisteren in Brazilië geëindigd bent, en ook hier komt je regencape van pas.
Je kunt deze excursie uitbreiden met de ‘lowertrail’, een wandelpad dat je tot onder de watervallen brengt of je kunt uitbreiden met de Gran Aventura, een boot die tot dichtbij het neerstortende water vaart.

Eenmaal terug in je hotel is de rest van de dag weer ter eigen besteding.

Dag 4
Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt tot aan het moment van vertrek ( op eigen gelegenheid) naar de luchthaven voor je volgende vlucht.

Indicatieprijs 2022

Vertrek: dagelijks
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 130
Excursie Argentijnse watervallen 2 trails € 74
Excursie Argentijnse watervallen 3 trails € 86
Excursie Argentijnse watervallen Gran Aventura € 182

 • 4 dagen / 3 nachten
 • Braziliaanse watervallen
 • Argentijnse watervallen
 • Aankomsttransfer Foz do Iguaçu
 • 3 overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Privé excursie Argentijnse watervallen
 • Aankomsttransfer Foz do Iguaçu
 • 3 overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Privé excursie Argentijnse watervallen
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.