A touch of History

Brazilië heeft veel cultuur en historie omdat het in de loop van de eeuwen een kolonie van verschillende, op roem en rijkdom jagende Europese landen is geweest. Tijdens deze reis maak je kennis met Nederlandse, Franse en Portugese overheersing.

Nederland was de eerste kolonialist maar was meer geïnteresseerd in de Oost omdat daar meer te verdienen leek. Frankrijk deed even een poging (São Luis), de Britten hebben er zich nog korte tijd mee bemoeid, maar uiteindelijk waren het de Portugese zeevaarders die vaste voet aan wal zetten en zij hebben het land lange tijd geregeerd. Niet tot ieders genoegen trouwens, want veel Brazilianen zijn van mening dat de Nederlanders hadden moeten blijven!

 

Highlights

 • 11 dagen / 10 nachten
 • Recife / Olinda
 • São Luis
 • Salvador

Prijzen

Indicatieprijs 2022

Vertrek: dagelijks

Bij 2 personen vanaf € 560
Excursiepakket € 402

 

De reis

Dag 1
Je arriveert in Recife waar je wordt verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en aansluitend naar je accommodatie wordt gebracht. Je verblijft de komende vier nachten in een comfortabele pousada in het oude centrum.

Dag 2
In de ochtend maak je een begeleide wandeling door Olinda. Olinda is een koloniaal stadje dat uitkijkt over Recife en de Atlantische Oceaan, gelegen is op zeven heuvels en sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je wandelt door de ongeplaveide straatjes met koloniale huizen en felgekleurde gevels, kunstenaarsstudio’s en barretjes/restaurantjes. Tijdens deze ca. 3 uur durende wandeling bezoek je bijzondere bezienswaardigheden als het in 1582 gebouwde klooster Mosteiro de São Bento, rijkelijk versierd met goud en fijn houtsnijwerk, de kathedraal Igreja da Sé en de voormalige slavenmarkt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3
Vandaag maak je een dagexcursie naar Igarassu en Itamaracá. De eerste stop is bij Igarassu, één van Brazilië’s meest oude koloniale nederzettingen met onder andere het kloosten van Sint-Antonius (1588) en de kerk van Heiligen Cosmas en Damian (1535). Hierna rij je naar het schiereiland Itamaracá. Hier vind je Fort Oranje, oorspronkelijk een Nederlands fort uit de 17e eeuw. Omdat er grote belangen aan de oostkust waren verslapte de Nederlandse aandacht. Portugezen hebben het fort overwonnen en vernietigd. Op de Nederlandse fundamenten is een nieuw fort gebouwd. Ook kan je een bezoek brengen aan het project Peixe Boi (zeekoeien), waarvan een kleine populatie overleeft aan de noordoostkust van Brazilië. Na een heerlijke lunch kan je ’s middags een boottocht naar Ilha do Amor (eiland van de liefde) maken voor je weer terugkeert naar Olinda.

Dag 4
Deze dag is volledig ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld naar het stadsstrand Boa Viagem. Je kunt ook facultatief een excursie maken naar Caruaru. Hier wordt kleurrijke handarbeid gemaakt en het is een bekende plaats omdat er jaarlijks één van de grootste processies van Brazilië gehouden wordt.

Dag 5
Op naar de volgende bestemming. Je neemt op eigen gelegenheid een taxi naar de luchthaven vanwaar je naar São Luis vliegt.
Aankomst in São Luis, verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiging en transfer naar je accommodatie. Je brengt de komende drie nachten door in hotel Portas da Amâzonia in het oude centrum van de stad. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 6
Vandaag bezoek je het rustige en charmante Alcântara. Opgericht door de Fransen in de 16e eeuw, later veroverd door de Portugezen die dit plaatsje in 1646 gebruikten als uitvalsbasis om São Luis van de Nederlanders te veroveren. Dit stadje is nu een toeristische trekpleister waarbij je onder andere een bezoek brengt aan de Mercês en Desterro kapel, de kerk Igreja do Carmo en de overgebleven ruïnes, in het bijzonder die van de kerk Matriz.

Dag 7
Na het ontbijt maak je een rondrit door São Luis. Je bezoekt de historische wijken Praia Grande en Desterro, nu bekend vanwege het project Reviver, en diverse bezienswaardigheden als  Praça Pedro II, Palácio do Leões, Teatro Arthur Azevedo en Convento das Mercês.

Slenter door de oude straatjes van het centrum (één van de straatjes heet Rua de Coco omdat hier in vroeger tijden de ‘mestophalers’ met emmers met stront doorheen liepen), en strijk neer op een van de terrasjes op het plein om een verfrissing te gebruiken en van de bezigheden van alledag te genieten. Ook een bezoek aan de markt, musea, voorstelling en muziekuitvoering behoren tot de mogelijkheden.

Dag 8
Je keert op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van São Luis vanwaar je naar Salvador vliegt.
Aankomst in Salvador, verwelkoming door onze lokale vertegenwoordiging en transfer naar je accommodatie. Je brengt de komende drie nachten door in een pousada in Pelourinho. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 9
In de ochtend staat een begeleide wandelexcursie door Pelourinho op het programma. Pelourinho is gelegen in het historische centrum van Salvador en staat sinds 1985 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Pelourinho biedt je diverse kerken, musea, ateliers, galerijen, winkels en restaurants. De belangrijkste attracties zijn het huis van schrijver Jorge Amado, de culturele groep Olodum (welke elke dinsdagavond een optreden verzorgen) en de kathedraal Basilica. Ook bezoek je de lift uit 1873 welke de verbinding vormt tussen de boven- en benedenstad. De middag is ter vrije besteding en dan kan je een bezoek brengen aan de Mercado Modelo, de dagelijkse handarbeidsmarkt.

Dag 10
Een prachtige boottocht door de Allerheiligenbaai en twee eilanden staat vandaag op het programma. De eerste stop is bij het eiland Fadres welke een slavengeschiedenis heeft: hier kwamen de slaven uit Afrika aan en werden in quarantaine geplaatst voor ze werden verkocht op het vaste land. Je kunt hier ontspannen en zwemmen in het warme, heldere, water voor de boot koers zet naar het volgende eiland, Itaparica (het grootste eiland in de baai). Je geniet hier van de lekkere lunch en kunt genieten van deze tropische locatie voor de boot je in de namiddag terug naar Salvador brengt.

Dag 11
Helaas is het alweer tijd om te vertrekken. In de loop van de dag keer je op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven vanwaar je terug vliegt naar Nederland of doorvliegt naar je volgende bestemming in Brazilië.

Verlengen
Er zijn diverse mogelijkheden om je reis te verlengen. Je kunt in de omgeving van Salvador een verlenging boeken, bijvoorbeeld aan het strand. Of met een huurauto terug naar Recife rijden. Of misschien wil je juist verder naar het zuiden, naar Rio vliegen? Het kan allemaal!

Vluchten
Om naar Brazilië te vliegen zijn er erg veel mogelijkheden. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij boeken. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook wel van losse tickets wanneer dit voordeliger is.

 • Aankomsttransfers
 • Vertrektransfer São Luis
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • (niet inbegrepen, zie tabel)
 • Halve dag privé city tour Recife
 • Halve dag privé city tour São Luis
 • Halve dag privé wandelexcursie Pelourinho
 • Hele dag privé excursie Itamaracá
 • Hele dag privé excursie Alcântara
 • Hele dag excursie per schoener
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.