A touch of the Amazon

Een bijzondere reis door een al even bijzonder deel van het Amazonegebied: van Belém aan de Atlantische kust tot Manaus. Diverse begeleide excursies in een resort in de buurt van Manaus, trekkings en primitief onderkomen bij caboclo’s.

Je zult tijdens deze reis in aanraking komen met indianen, veel vogels en andere dieren en versteld staan van de verschillen die de Amazone biedt.

 

Highlights

 • 16 dagen / 15 nachten
 • Amazone
 • Belém
 • Santarém
 • Manaus

Prijzen

Indicatieprijs 2022

vertrek: de boot vanuit Belém vertrekt op dinsdag, de aankomstdag moet daar dus op aansluiten.
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 2.452

De reis

Dag 1
Aankomst in Belém, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een hotel in het gezellige centrum van Belém. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2
Vandaag een halve dag een begeleide city tour door deze boeiende havenstad.

Dag 3
Direct na het ontbijt vervoer naar Mosqueiro Island, één van de ongeveer 80 eilanden die Belém omringen. Na aankomst stap je in een kleine boot waarmee je door nauwe riviertjes vaart en in contact komt met de lokale bevolking. Deze tocht duurt ongeveer een uur en vervolgens begin je aan een korte trekking door het oerwoud waarbij je verschillende dieren kunt spotten ( spinnen, apen, vogels enz. ). Na afloop volgt de lunch.

Hierna vaar je per boot terug naar het beginpunt op het eiland vanwaar je de terugreis naar Belém maakt. Onderweg is er nog een stop bij een van de meest mooie (zoet water) stranden van de Amazone. Mogelijkheid tot zwemmen en rond 18.00 uur ben je weer terug in je hotel. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4
Vrije dag tot aan het vertrek (in de loop van de middag)naar de haven van Belém waar je inscheept op de Amazone boot die naar Santarém vaart.

Aan boord verblijf je in een cabine met toilet. Maaltijden aan boord zijn inbegrepen , drankjes niet.

Dag 5, 6
De Amazoneboten die wij gebruiken voor de passages over de Amazonerivier zijn reguliere passagiers/vrachtboten van o.a. AR Transportes. Onderweg zal in diverse plaatsen worden aangelegd om passagiers en vracht te laden en lossen. Een passage op één van deze boten is erg eenvoudig maar een groot avontuur!

hele dagen aan boord, alle tijd dus om de prachtige natuur van de Amazone te ondergaan. Regelmatig zullen kleine roeibootjes en kano’s aanklampen om goederen aan de man te brengen. Stel deze mensen niet teleur maar koop een kleinigheid, hun blijdschap is hartverwarmend.
Tijdens deze bootreis zal je merken dat de Braziliaan een van nature vrolijke, positief ingesteld mens is die graag met je in kontakt komt. Wanneer je daarbij ook nog eens je best doet een woordje Portugees te spreken heb je vrienden voor het leven gemaakt!

Dag 7
Aankomst in Santarém, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie in Alter do Chão. Je verblijft de komende nacht in hotel Mingote of hotel Belo Alter. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8
Vroeg in de ochtend beklimmen we de Pica de Piroca om de omgeving in ons op te nemen. Daarna de hele dag excursie per boot naar het o.a. het Groene Meer. Vislunch in Ponta de Pedra, een kleine gemeenschap aan de oever van de rivier. Overnachting in Alter do Chão.

Dag 9
Hele dag excursie naar het Tapajós National Park met bezoeken aan Jamaraguá en Maguary, twee indianengemeenschappen. Op de terugweg genieten aan het prachtige strand van Cajatuba. Ovenachting in Alter do Chão.

Dag 10
Halve dag excursie naar Belterra, een door Henri Ford gesticht dorpje midden in de Amazone, ten behoeve van zijn abeiders in de rubberplantages.
Belterra had de allereerste bioscoop én het eerste ziekenhuis van Zuid Amerika. De middag is vij om te genieten aan het strand van Ilha do Amor. Overnachting in Alter do Chão.

Dag 11
Aan het eind van de ochtend vervoer naar de luchthaven van Santarém.
Aankomst in Manaus, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nacht in een hotel in het centrum.

Dag 12, 13, 14
In de ochtend wordt je bij het hotel opgehaald voor een city tour door Manaus. Na afloop reist je over de weg en het water naar één van de lodges rond Manaus.

De komende dagen maak je kennis met het dichte Amazone regenwoud onder begeleiding van ervaren – vaak Indiaanse – lokale gidsen die je alles kunnen vertellen over de uitbundige flora en fauna, de leefwijze en de gebruiken en de medicinale werkingen van sommige planten en hoe deze door de bewoners worden toegepast.

Er worden dagelijks excursies gemaakt vanuit de lodge zoals korte trekkings door het woud, vissen op piranha’s, een boottocht naar de ‘meeting of the waters’, bezoek aan een caboclo familie en een nachtelijke speurtocht naar kaaimannen.

Dag 15
Aan het einde van de middag terug naar Manaus. Je verblijft de laatste nacht in de Amazone in een hotel in het centrum. De avond is ter vrije besteding.

Dag 16
In de loop van de dag op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of de terugvlucht naar Europa.

Vluchten
Er zijn legio mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen, om die reden hebben wij bij onze Brazilië rondreizen geen vluchten vermeld. Braziltours kan vluchten met álle maatschappijen verzorgen waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.
Ook binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren, vaak maken wij hiervoor gebruik van een airpass, maar ook losse vluchten kunnen wij reserveren wanneer dit voordeliger is.

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Halve dag city tour Belém
 • Hele dag excursie Mosqueiro Island incl. trekking en lunch
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.