Beleef Brazilië

De meest geschikte reis om je te laten kennismaken met de verschillende facetten van Brazilië:
– cultuur en historie in Olinda,
– overweldigend regenwoud in de uitgestrekte Amazone,
– donderend natuurgeweld bij de breedste watervallen ter wereld
– het bruisende (strand) leven van het tot de verbeelding sprekende Rio de Janeiro, stad van de carioca’s.

Highlights

 • 13 dagen / 12 nachten
 • Recife/Olinda
 • Amazone
 • Foz do Iguaçu
 • Rio de Janeiro

Prijzen

Indicatieprijs 2022

vertrek: dagelijks
prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 897
Excursiepakket € 312

De reis

Dag 1
Aankomst in Recife, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in een pousada in het centrum van Olinda. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2
In de ochtend een begeleide city tour door de grote stad Recife (ook wel het Venetië van Brazilië genoemd door de rivieren Capiparibe en Beberibe die door de stad stromen) en het historische Olinda, in 2003 één van de steden die door toenmalig koningin Beatrix werd bezocht tijdens haar staatsbezoek. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3
Dag ter vrije besteding. Je kunt een excursie maken naar de koloniale stad Iguarassu of het schiereiland Itamaricá met het Oranje fort, of een heerlijk dagje luieren aan het zwembad van je pousada. Zeker ook een bezoek waard is het stadje Caruaru, bekend om de grote processies en feesten, en de kleurrijke beeldjes die hier worden gemaakt.

Dag 4
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Recife voor de vlucht naar Manaus.
Aankomst in Manaus, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie in het centrum van de stad. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5, 6
Vanochtend wordt je na een vroeg ontbijt bij het hotel opgehaald voor het vervoer over weg en water naar een lodge in het Amazone regenwoud.

De komende dagen word je door lokale gidsen wegwijs gemaakt in de natuur van het grootste regenwoud ter wereld en haar bewoners. Je maakt een jungletocht te voet, ontdekt de vele rivieren en zijarmen tijdens een gemotoriseerde kanotocht, gaat vissen op piranha’s, gaat op zoek naar alligators en bezoekt de caboclos, zoals de bewoners worden genoemd. Alle excursies en maaltijden zijn tijdens je verblijf inbegrepen.

Dag 7
In de ochtend retour naar de luchthaven van Manaus voor de vlucht naar Foz do Iguaçu (overstap in São Paulo).
Aankomst in Foz do Iguaçu, verwelkoming en transfer naar je accommodatie in de omgeving van het Nationaal Park. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8
Hele dag ter vrije besteding om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Je kunt vandaag bijvoorbeeld goed gebruiken om de Argentijnse kant van de watervallen te bezoeken, of de Itaipú dam welke de stroomvoorziening levert voor een groot deel van Brazilië.

Dag 9
Na het ontbijt een wandel excursie naar de Braziliaanse zijde van de imposante watervallen. Via een speciaal aangelegd wandelpad loop je langs een groot deel van de watervallen, er zijn diverse uitkijkpunten waar je een goed uitzicht hebt. Na de excursie is de rest van de dag ter vrije besteding om bijv. het centrum van de stad te bezoeken of (bij helder weer) een helicopter vlucht over de watervallen te maken.

Dag 10
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Foz do Iguaçu voor de vlucht naar Rio de Janeiro.
Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de wijk Copacabana. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 11
Hele dag excursie langs de bezienswaardigheden van deze bruisende stad. Je bezoekt o.a. de oude stad, gaat met een kabelbaan naar de top van het Suikerbrood, en aan het einde van de middag het Christusbeeld op de Corcovado, wanneer het uitzicht in de ondergaande zon het mooist is. Inclusief lunch in een typisch barbecue restaurant.

Dag 12
Hele dag ter vrije besteding om langs de Copacabana en Ipanema stranden te wandelen of gezellig op een terrasje te zitten en de Carioca’s (inwoners van Rio) te bekijken. Wandel na het ontbijt naar restaurtant Colombo bij het fort (tussen Corcovado en Ipanema) en geniet van het schitterende uitzicht terwijl je een cafezinho drinkt. Om te lunchen is het originele ‘Girl of Ipanema’ restaurant een ideale plek, midden tussen de carioca’s genieten van Rio de Janeiro!

Dag 13
In de loop van de dag op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of terugreis naar Europa.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij boeken. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook kijken we naar losse vliegtickets wanneer deze voordeliger zijn.

 • Aankomsttransfers
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Overnachtingen o.b.v. volpension in de Amazone
 • Genoemde excursies in de Amazone
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag city tour Recife / Olinda
 • Halve dag Braziliaanse watervallen
 • Hele dag city tour Rio de Janeiro incl. lunch
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.