Brazilië compleet

Deze indrukwekkende rondreis voert je langs grote steden, regenwoud, moeras, geschiedenis en strand! Hoe compleet wil je het hebben? Je bezoekt de grootste stad van Brazilië, São Paulo. De monding van het Amazonegebied bij Belém, het dichtbeboste regenwoud van de Amazone en de Amazonerivier. De moderne hoofdstad Brasilia. Het noordelijke deel van het moerasgebied de Pantanal.
Het oude mijnwerkersstadje Ouro Preto. En als klap op de vuurpijl een aantal dagen strand en rust in Rio de Janeiro.

Dát is Brazilië compleet!

 

Highlights

Prijzen

Indicatieprijs 2022

vertrek: dagelijks
prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 2.290
Excursiepakket € 400

De reis

Dag 1
Aankomst in São Paulo, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de omgeving van de Avenida Paulista. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 2
In de ochtend doe je een begeleide city-tour door São Paulo In de grootste industriestad van Brazilië woont de grootste concentratie Japanners buiten Japan. Je zult versteld staan van de uitgestrektheid van deze immense stad: er wonen 17 miljoen mensen, evenveel als in heel Nederland.

Dag 3
Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van São Paulo voor de vlucht naar Belém. Aankomst in Belém, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel in het centrum van deze havenstad.
Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 4
Na het ontbijt staat een uitgebreide city tour op het programma. De highlights van de stad Belém zijn onder andere:

Muséo Paerense Emilio Goeldi, een onderzoeksinstituut in de Amazone. Dit instituut is bekend om wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van Botany, Zoology, Archeology, Antropology en Earth Science.
Bij de Basilica Nossa Senhora de Nazaré, wordt in oktober de grootste processie van Brazilië gehouden.
Je bezoekt het Teatro do Paz, het Estaçio dos Doces, de Feira de Ver-o-Peso -een dagelijkse open markt met locale producten.
De Bairro da Cidade Velha is het grootste gebied in het oude centrum met nog oorspronkelijke herenhuizen. Je bezoekt Forte do Castelo en het Muséo de Arte Sacre. De middag is ter vrije besteding.

Dag 5
Vanmorgen ga je al vroeg voor een halve dag-excursie naar één van de 55 eilanden voor de kust van Belém, bekend als Parrot Island. Iedere dag bij dageraad vliegen grote zwermen kleurige papagaaien de grotten uit. Na hun dagelijkse bezigheden keren zij er ’s avonds weer in terug voor de overnachting. Een indrukwekkend en gehorig uniek schouwspel!

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 6 en 7
Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Belém voor de vlucht naar Manaus. Verwelkoming door onze vertegenwoordiging en vervoer per auto en boot naar een authentieke lodge in het Amazone regenwoud.

Onder begeleiding van ervaren – vaak Indiaanse – lokale gidsen maak je de komende dagen kennis met het dichte Amazone regenwoud. Zij kunnen je alles vertellen over de uitbundige flora en fauna, de leefwijze en de gebruiken en de medicinale werkingen van sommige planten en hoe deze door de bewoners worden toegepast.

Er worden dagelijks excursies gemaakt vanuit de lodge, zoals korte trekkings door het woud, vissen op piranha’s, een boottocht naar de ‘meeting of the waters’, bezoek aan een caboclo familie en een nachtelijke speurtocht naar kaaimannen.

Dag 8
Na het ontbijt komt je vervoer naar Manaus. Je verblijft hier in een hotel in het oude centrum, dichtbij het Teatro Amazonas.

Dag 9
Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven van Manaus voor de vlucht naar Brasilia.

Aankomst in Brasilia, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in hotel St. Paul Plaza of Brasilia Palace, het allereerste door Oscar Niemeyer gebouwde hotel voor de ingenieurs van de bouw van de stad. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10
Na het ontbijt doe je een uitgebreide citytour, tijdens welke de belangrijkste bezienswaardigheden worden bezocht.

Gebouwen als het Alvorado paleis, de Metropolitan kathedraal en het Nationale Congres zijn drie van de bijzondere ontwerpen. Door het unieke ontwerp en de architectuur staat Brasilia onder de protectie van UNESCO’s Werelderfgoed.
Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 11, 12, 13, 14
Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven van Brasilia voor de korte vlucht naar Cuiabá. Verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar een pousada/fazenda gelegen aan de Transpantaneira.

De komende dagen staan in het teken van het ontdekken van het moerasgebied Pantanal. Onder begeleiding van ervaren gidsen maak je wandelingen, je rijdt paard, vaart met kano’s en vist op piranha’s. Verblijf op basis van volpension.

Dag 15
In de loop van de ochtend vervoer naar Cuiabá. Je hebt hier nog een aantal uren de tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Overnachting in een hotel in het heel aardige oude centrum.

Dag 16
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Cuiabá voor de vlucht naar Belo Horizonte. Verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel in Ouro Preto. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 17
Vandaag breng je door onder leiding van een ervaren gids in een halve dagexcursie door het mooie, historische en boeiende plaatsje Ouro Preto.

Dag 18
De hele dag ter vrije besteding in Ouro Preto. Je kunt het plaatsje op eigen gelegenheid verder ontdekken of een excursie te maken naar bijvoorbeeld Mariana of Tiradentes.

In de avond vertrek je per lijnbus voor de nachtrit naar Rio de Janeiro, een rit van ongeveer 7 uur in een comfortabele bus, een zgn. ‘semi-leite’.

Dag 19
Vroeg in de ochtend kom je in Rio de Janeiro aan, waar je bij het busstation wordt opgewacht door onze lokale agent. Vervoer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de wijk Copacabana.
Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 20
In de ochtend maak je een privé excursie naar het Christusbeeld op de Corcovado berg.

Dag 21
In de loop van de middag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of voor de terugreis naar Europa.

Maar je kunt natuurlijk ook je verblijf in Rio verlengen met een of meer dagen, of nog een van onze excursies doen.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij boeken. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken we losse ticketprijzen.

 • Aankomst transfers
 • Busticket Ouro Preto – Rio de Janeiro
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Overnachtingen o.b.v. volpension in de Amazone en Pantanal
 • Genoemde excursies in de Amazone en Pantanal
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag city tour São Paulo, Belém en Brasilia
 • Halve dag excursie Parrots Island
 • Halve dag excursie Ouro Preto
 • Corcovado excursie Rio de Janeiro
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.