Cosmopolitisch Brazilië

In 10 dagen reis je langs drie indrukwekkende stedelijke hoogtepunten van Brazilië; de gigantisch grote metropool São Paulo, de moderne hoofdstad Brasilia en het drukke en vibrerende Rio de Janeiro, de stad waar alles gebeurt.

Highlights

 • 10 dagen / 9 nachten
 • São Paulo
 • Brasilia
 • Rio de Janeiro

Prijzen

Indicatieprijs 2022

Vertrek: dagelijks

Bij 2 personen vanaf € 569
Excursiepakket € 300

De reis

Dag 1
Aankomst in São Paulo, verwelkoming door onze lokale agent en privé vervoer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de omgeving van de Avenida Paulista. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2
In de ochtend word je bij je hotel opgehaald voor een excursie door São Paulo, die een groot gedeelte van de dag duurt. Je bekijkt de meest interessante plekken van deze miljoenenstad die een smeltkroes van cultuur is, in de vorm van musea, voorstellingen, muziekuitvoeringen en er zijn bovendien ook veel markten.

Dag 3
Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling te maken naar de Catédral Metropolitana of zittend op een terrasje genieten van de mensen op de Praça da Sé. Of wellicht heb je tijdens de excursie iets gezien om naar terug te gaan?

Dag 4
In de ochtend ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van São Paulo voor de vlucht naar de hoofdstad Brasilia.

Aankomst in Brasilia, verwelkoming door onze lokale agent en privé vervoer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in hotel Brasilia Palace, het allereerste hotel in Brasilia gebouwd door Oscar Niemeyer voor zijn ingenieurs. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 5
De citytour door Brasilia van vanochtend duurt ongeveer 3 uur. Brasilia is in de 60er jaren van de vorige eeuw in betrekkelijk korte tijd uit het moeras opgetrokken en is ontworpen in de vorm van een vliegtuig.Uiteraard breng je een bezoek aan verschillende ontwerpen van architect Oscar Niemeyer, waaronder de wereldberoemde kathedraal.

Omdat Oscar Niemeyer een voorstander was van het communisme geven de opstelling en bouw van de regeringsgebouwen en de verschillende wijken de indruk van een Russische stad. Je bezoekt de televisietoren vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over de stad en de vliegtuigvorm waarin deze is gebouwd. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 6
Vandaag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld naar het grote kunstmatig aangelegde meer gaan of je bezoekt één van de grote shoppingmalls die de hoofdstad rijk is.

Dag 7
In de loop van de ochtend ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de vlucht naar Rio de Janeiro.

Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en privé vervoer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de wijk Copacabana. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 8
In de ochtend staat een begeleide privé excursie op het programma. Je gaat eerst naar de Corcovado waar op de top het beroemde Christusbeeld staat en vanwaar je een magnifiek en emotioneel uitzicht hebt op de drukke stad, de prachtige stranden en baaien en de wijde omgeving van Rio.

Dag 9
Vandaag is de hele dag ter vrije besteding. Geniet van de stranden Copacabana of Ipanema, breng een bezoek aan één van de vele musea, ga op eigen gelegenheid met het elektrische trammetje (de bondinho) vanaf de moderne kathedraal (Estação Carioca) naar de historische wijk Santa Teresa of maak een excursie naar bijvoorbeeld het historische stadje Petrópolis.

Meer zin om te relaxen? Wandel na het ontbijt naar restaurant Colombo bij het fort tussen Copacabana en Ipanema, ga zitten op het terras, bestel een ‘cafezinho’ en geniet van één van de mooiste uitzichten over het Copacabana strand. Ga daarna met een taxi naar de wijk Ipanema en strijk voor de lunch neer in restaurant ‘The Girl of Ipanema’. Nostalgie en heerlijk eten!

Dag 10
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of terugreis naar Europa.

Verlengen
Er zijn legio mogelijkheden om je vakantie te verlengen. In alle steden kun je een of meer dagen langer blijven. En BrazilTours biedt ook diverse meerdaagse excursies vanuit Rio, bijvoorbeeld naar natuurparken of een lodge met een michelin-sterren-restaurant.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook met een huurauto op pad. Vraag ernaar: wij helpen je graag.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij boeken. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook losse vliegtickets vergelijken we.

 • Aankomsttransfer op alle bestemmingen
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag privé city tour São Paulo
 • Halve dag privé city tour Brasilia
 • Halve dag privé excursie Corcovado
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.