De stranden van Brazilië

Ben je een echte strandliefhebber? Dan mag je deze rondreis langs de mooiste stranden van Brazilië niet missen! Van Rio de Janeiro in het zuiden tot Fortaleza in het noordoosten ontdek je de verschillen in strand, cultuur en vooral natuur.

Highlights

Prijzen

Indicatieprijs 2022

vertrek: dagelijks
prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 1.092
Excursiepakket € 456

De reis

Dag 1
Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de wijk Copacabana.

Dag 2
In de ochtend een excursie naar en door (een gedeelte van) de oude stad en daarna per kabelbaantje naar het Suikerbrood (Pão de Açucar). Op de top staand heb je een prachtig uitzicht over het beroemde Copacabana strand, de Guanabara baai en satellietstad Niteroí.

Dag 3
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald voor een excursie naar de Corcovado waar het beroemde Christusbeeld staat. Met opzet is deze excursie in de middag omdat het uitzicht vanaf hier in de avondschemering onovertroffen mooi is. Staand naast de voet van het beeld zie je o.a. de wijken Flamengo, Lapa en Santa Teresa en natuurlijk het Maracana stadion.

Dag 4
Vandaag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de vlucht naar Salvador.

Aankomst in Salvador, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een pousada in de historische wijk Pelourinho. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5
Vanochtend maak je een begeleide wandeling door het historisch centrum Pelourinho. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 6
De hele dag ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld door Pelourinho dwalen of een bezoek brengen aan de dagelijkse handarbeidmarkt – de Mercado Modelo – in de lage stad. Je kunt met de veerboot naar het eiland Itaparíca gaan of gewoon genieten van de voetballende Brazilianen op het strand bij de vuurtoren.

Dag 7
Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven van Salvador voor de vlucht naar Maceió. Aankomst in Maceió, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een hotel dichtbij het strand. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8
Vandaag doe je een halve dag city tour door deze grote provinciestad. Maceió is verdeeld in een woon/zakencentrum en een schiereiland. Maceió is in Brazilië een populaire badplaats en biedt daardoor veel uitgaansmogelijkheden en restaurants.

Dag 9
Na het ontbijt word je vervoerd per privé transfer naar Recife, een rit van ongeveer drie uur door een gevarieerd landschap en steeds dichtbij de kust.

Je verblijft de komende nachten in een pousada in het centrum van Olinda. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 10
Inde ochtend doe je een city tour door de grote stad Recife. Het ‘Venetië van Brazilië’ kent vele kanalen die de stad doorkruisen. Je bezoekt het oude bekende stadsdeel Olinda waar in de omgeving o.a. een door Nederlanders gebouwd fort staat.

Tip: gebruik lunch of en diner in restaurant Oficina do Sabor (het kantoor van de smaak) in Olinda en geniet van het voortreffelijke eten en het uitzicht over de stad!

Dag 11
Na het ontbijt word je met privé vervoer naar Natal gebracht, de stad die het dichtst bij Europa ligt en het grootst aantal zonne-uren van Brazilië heeft.
Je verblijft in een hotel  in de wijk Ponta Negra. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 12
In de ochtend of middag een city tour van een halve dag door de ‘open’ stad Natal met zijn zeven stranden, de één nog mooier en uitbundiger dan de ander. Vooral de wijk en het strand van Ponta Negra zijn aantrekkelijk.

Dag 13
Vandaag besteed je de hele dag aan de excursie naar de plaatsjes en stranden ten zuiden van Natal, zoals Tibau do Sul en Praia de Pipa.
Een avontuurlijke dag want je rijdt in een open buggy over de stranden en door de duinen en neemt een klein veerpontje naar Tibau do Sul.

Dag 14, 15
Dagen ter vrije besteding om te genieten van het strand, de gezellige wijk Ponta Negra, een excursie te maken naar de grootste cashewnotenboom ter wereld of een excursie te maken naar Genipabu waar je op een kameel over de duinen kunt rijden.

Dag 16
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Natal voor de korte vlucht naar Fortaleza. Aankomst in Fortaleza, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de wijk Beiramar. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 17
Hele dag ter vrije besteding om bijvoorbeeld een wandeling door het oude centrum te maken, heerlijk aan het strand van Praia do Futuro door te brengen of in het waterparadijs BeachPark.

Tip: ga dineren in restaurant Matisse dichtbij de Beiramar boulevard.

Dag 18
In de loop van de middag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of de terugreis naar Europa.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken wij losse vliegtickets om aan de beste prijs te komen.

 • Aankomsttransfers
 • Privé vervoer van Maceió naar Recife en Recife naar Natal
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag excursie Sugar Loaf
 • Halve dag excursie Corcovado
 • Halve dag wandelexcursie Pelourinho
 • Halve dag city tour Maceió, Recife / Olinda en Natal
 • Hele dag excursie per buggy
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.