De wonderen van Brazilië

Twee van de vele wonderen van Brazilië: Rio de Janeiro met de stranden Copacabana, Ipanema en Leblon en natuurlijk het Christusbeeld en het Suikerbrood. Daarnaast bezoek je de watervallen van Iguaçu, één van de grootste natuurwonderen ter wereld.

Een ideale reis voor een eerste kennismaking met Brazilië!

 

Highlights

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Rio de Janeiro
 • Foz do Iguaçu

Prijzen

Indicatieprijs 2022

Vertrek: dagelijks
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 384
Excursiepakket € 244

De reis

Dag 1
Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze vertegenwoordiging en transfer naar je accommodatie. Rest van de dag ter eigen besteding.

Dag 2
Wanneer je hebt gekozen voor een of meer excursies word je na het ontbijt bij het hotel opgehaald voor een privé excursie van een halve dag door een gedeelte van de miljoenenstad. Met een kabelbaan kun je naar de top van het ‘Suikerbrood’, een hoge rots midden in de baai, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De middag is ter vrije besteding.

Dag 3
Volgens de afspraak met de lokale agent word je in de ochtend of in de middag van je hotel opgehaald voor een bezoek aan de Corcovado, de beroemde berg met het Christusbeeld. Vanaf het eindpunt van het treintje ga je via (rol-)trappen naar het Christusbeeld.

Het uitzicht vanaf de voet van het Christusbeeld is zo mogelijk nóg spectaculairder dan vanaf het Suikerbrood, omdat je nu -en zeker bij helder weer- alle wijken van de stad kunt zien, Flamengo, Santa Teresa, Lapa, het Maracaña stadium, vliegveld Santos Dumont en aan de overkant van de baai satellietstad Niterói.

Dag 4
De hele dag ter vrije besteding. Geniet van de stranden Copacabana en Ipanema, breng een bezoek aan één van de vele musea, ga op eigen gelegenheid met het electrisch trammetje (de bondinho) vanaf de moderne kathedraal (Estação Carioca) naar de historische wijk Santa Teresa of maak een excursie naar bijvoorbeeld het historische stadje Petrópolis.

Zin om lekker rustig aan te doen? Strijk neer op het terras van restaurant Colombo bij het fort tussen Copacabana en Ipanema stranden: het mooiste uitzicht op de Copacabana vindt je hier!

Dag 5
Vandaag is een prima dag om een fietsexcursie te maken langs de Copacabana, Arpoador en Ipanema stranden, en om aan het begin van de wijk Leblon af te slaan naar het Lagoa Rodrigo de Freitas om deze helemaal rond te rijden alvorens terug te rijden naar het beginpunt. De fietsexcursie wordt begeleid door ervaren Nederlanders

Dag 6
Op eigen gelegenheid ga je naar luchthaven Galeão van Rio de Janeiro voor de vlucht naar Foz do Iguaçu.

Aankomst in Foz do Iguaçu, verwelkoming door onze vertegenwoordiging en transfer naar je hotel. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 7
In de ochtend maak je op eigen gelegenheid de wandel-excursie aan de Braziliaanse kant van de breedste watervallen ter wereld. Rest van de dag ter vrije besteding.
Je kunt een helikoptertocht maken boven de watervallen (alleen bij helder weer), een excursie naar de Argentijnse kant maken, of het centrum van Foz do Iguaçu bezoeken.

Dag 8
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of terugreis naar Europa.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken wij losse vliegtickets om aan de beste prijs te komen.

 • Aankomsttransfers
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag privé excursie Sugar Loaf
 • Halve dag privé excursie Corcovado
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.