Essentieel Brazilië

‘Essentie’, dat is wat overblijft als je de ‘randzaken’ weglaat.
Wanneer je voor het eerst het immense Brazilië wilt gaan bezoeken moet je kiezen uit al het moois dat dit land te bieden heeft.
Wij kozen voor natuur, cultuur, historie, stad en plezier: Foz do Iguaçu, Salvador de Bahia en Rio de Janeiro.

Choices, choices, choices…..

Je begint met de gigantische en wereldberoemde watervallen in het zuiden van het land, grenzend aan Brazilië, Argentinië en Paraguay. In het koloniale Salvador de Bahia ligt de historie op elke straathoek en het bruisende Rio de Janeiro is de (wereld) hoofdstad van het uitgaansleven.

 

Highlights

 • 9 dagen / 8 nachten
 • Foz do Iguaçu
 • Salvador
 • Rio de Janeiro

Prijzen

Indicatieprijs 2022

Vertrek: dagelijks

Bij 2 personen vanaf € 518
Excursiepakket € 259

De reis

Dag 1
Je komt aan in Foz do Iguaçu en word verwelkomd door onze lokale agent. Transfer naar je hotel voor de komende nachten.

Dag 2
In de ochtend maak je op eigen gelegenheid de wandel excursie naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Aan de Braziliaanse kant heb je een panoramisch uitzicht over de 275 watervallen.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling door de stad maken, maar je kunt ook een bezoek brengen aan de Argentijnse zijde van de imposante watervallen.

Dag 3
Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven van Foz do Iguaçu voor de vlucht naar Salvador. Aankomst in Salvador, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie.

Dag 4
In de ochtend maak je een begeleide wandeling door het historisch centrum Pelourinho.

Dag 5
Vandaag  heb je de hele dag vrij in Salvador. Misschien wil je op eigen houtje nog eens door Pelourinho slenteren, je kunt een bezoek te brengen aan de Bonfim kerk. Maar dat hoeft allemaal niet: je mag ook lekker gaan luieren op een terras aan het strand.

Dag 6
Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven van Salvador voor de vlucht naar Rio de Janeiro. Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie.

Dag 7
Na het ontbijt word je opgehaald voor een dagexcursie die je langs de hoogtepunten van Rio de Janeiro voert. Je gaat onder andere met een kabelbaan naar het Suikerbrood. Aan het einde van de middag ga je naar de Corcovado, de beroemde berg met het Christusbeeld. Juist in de avondschemering is het uitzicht onovertroffen. De lunch in een churrascaria restaurant is inclusief.

Dag 8
Een hele vrije dag in Rio. Het terras van restaurant Colombo bij het fort tussen de Copacabana en Ipanema stranden biedt één van de mooiste uitzichten over de Copacabana. Een aanrader is om te gaan lunchen in het originele ‘Girl of Ipanema’ restaurant in Ipanema en geniet van het carioca leven om je heen.

Maar je kunt de dag natuurlijk ook wat actiever doorbrengen. Er zijn bijvoorbeeld heel veel musea in Rio, of misschien heb je zin in een jeeptour door één van de favela’s die de stad rijk is?

Dag 9
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de terugreis naar Europa of het vervolg van je reis door Brazilië.

Verlengen
Er zijn legio mogelijkheden om je vakantie te verlengen. BrazilTours biedt diverse meerdaagse excursies vanuit Rio, bijvoorbeeld naar natuurparken of een lodge met een michelin-sterren-restaurant.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook met een huurauto op pad. Vraag ernaar: wij helpen je graag.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten reserveren wij voor je. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar we vergelijken ook altijd enkele reis tarieven met alle Braziliaanse luchtvaart maatschappijen. En de voordeligste optie bieden wij je aan!

Andersom
deze voorbeeldreis kan natuurlijk ook beginnen in Rio de Janeiro of Salvador de Bahia, het is maar net wat je wilt of hoe de vluchten het voordeligst uitvallen. BrazilTours heeft de meest logische route als voorbeeld genomen maar de keuze is aan jou. Laat ons weten wat je wilt en wij regelen het voor je!

 • Aankomsttransfers op iedere bestemming
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag privé wandelexcursie Pelourinho
 • Hele dag citytour Rio de Janeiro incl. lunch
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.