Het beste van Brazilië

Recife, Salvador, het eco-natuurgebied Pantanal, de wereldberoemde watervallen van Iguaçu en Rio de Janeiro als afsluiter van deze geweldige reis. En toch overal genoeg tijd om op je eigen tempo rond te kijken. Dát is het beste van Brazilië

Tijdens deze reis leer je het mooiste wat Brazilië te bieden heeft kennen:
de moderne stad Recife met het historische Olinda, het eveneens historische Salvador de Bahia met het werelderfgoed stadsdeel Pelourinho, het eco-natuurgebied Pantanal in het midden westen van het land, de indrukwekkende watervallen van Iguaçu in het zuiden, en lest best de bruisende stad Rio de Janeiro om nog een aantal dagen te ontspannen aan de Copacabana of Ipanema stranden.

 

Highlights

 • 17 dagen / 16 nachten
 • Recife / Olinda
 • Salvador
 • Pantanal
 • Foz do Iguaçu
 • Rio de Janeiro

Prijzen

Indicatieprijs 2022

vertrek: dagelijks
prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 1.616
Excursiepakket € 423

De reis

Dag 1
Aankomst in Recife, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een pousada in het centrum van Olinda.

Dag 2
In de ochtend staat een begeleide citytour op het programma. De grote stad Recife wordt ook wel het Venetië van Brazilië genoemd door de vele kanalen. Het historische Olinda is één van de plaatsen die door koningin Beatrix in 2003 tijdens haar staatsbezoek aan Brazilië werden bezocht.

Dag 3
Vandaag is ter vrije besteding. Je kunt een excursie maken naar de koloniale stad Iguarassu of het schiereiland Itamaracá met het Fort Oranje, of een heerlijk dagje luieren aan het zwembad van je pousada.
Ook het plaatsje Caruaru, waar kleurrijke beeldjes worden gemaakt, is een bezoekje waard: het staat bekend om de grote processies en feesten tijdens de São João feesten in juni.

Tip: ga lunchen of dineren in restaurant Oficina do Sabor, geweldige keuken en een schitterend uitzicht over de oude stad.

Dag 4
Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven van Recife voor de vlucht naar Salvador. Aankomst in Salvador, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je pousada in het historische stadsdeel Pelourinho.

Dag 5
Vanochtend maak je een begeleide wandeling door het historische Pelourinho, dat op de monumentenlijst van Unesco staat. Je ontdekt hier mooie koloniale architectuur. Geniet van de smalle straatjes en historische huizen en kerken, zoals de Catedral Basílica uit 1656. Op de Praça Anchieta staat een van de mooiste barokkerken van Brazilië.

Dag 6
De hele dag ter vrije besteding om op je eigen tempo deze levendige stad te ontdekken, langs de boulevard te slenteren of gewoon op een terrasje te genieten van het Braziliaanse leven.

Dag 7, 8 en 9
Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven van Salvador voor de vlucht naar Cuiabá. Aankomst in Cuiabá, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar een van de fazenda’s/pousada’s langs de Transpantaneira Highway.

Note: als je vlucht later dan 15.00 aankomt maak je eerst een overnachting in Cuiabá.

De komende dagen ga je de wondere wereld van flora en fauna van de Pantanal ontdekken, het moerasgebied met een uniek ecosysteem. Alle tochten tijdens deze dagen staan onder leiding van ervaren gidsen en experts op natuurgebied. De tours worden lopend, per kano en per paard gemaakt. Je verblijf is in een eenvoudige pousada op basis van volpension.

Dag 10
De ochtend breng je nog door in de Pantanal. Na de lunch vervoer naar je hotel in Cuiabá. Je verblijft in een hotel in het oude centrum.

Dag 11
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Cuiabá voor de vlucht naar Foz do Iguaçu. Aankomst in Foz do Iguaçu, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel in de omgeving van het nationaal park.
Dag 12
Na het ontbijt word je opgehaald voor de avontuurlijke Macuco Boat Safari. Het eerste gedeelte rij je in een open 4 x 4 jeep door het dichte regenwoud. Aan het einde van het pad is de aanlegsteiger van de Zodiac boten waarmee je tot zo dicht mogelijk bij de watervallen gevaren wordt. Een nat en spannend avontuur!

Dag 13
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je bij het hotel opgehaald en naar de Argentijnse kant van de watervallen gebracht. Onder leiding van een ervaren gids krijg je een rondleiding langs de watervallen. Aan de Argentijnse kant kom je dichterbij en bij sommige zelfs vlak boven de watervallen dan aan de Braziliaanse kant. Aan het einde van de speciaal aangelegde loopbrug ga je met een treintje tot aan het begin van de loopbrug die naar de ‘Garganta del Diablo’ voert.

Dag 14
Op eigen gelegenheid ga je naar de luchthaven van Foz do Iguaçu voor de vlucht naar Rio de Janeiro. Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel in de wijk Copacabana.

Dag 15
In de middag word je opgehaald van het hotel voor een excursie naar het Christusbeeld op de Corcovado berg waar je in de avondschemering staande naast het Christusbeeld een schitterend uitzicht hebt op de stad, de stranden en de voor de kust liggende eilanden.

Dag 16
Vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding in deze indrukwekkende stad. Slenter op eigen tempo langs de Copacabana en Ipanema stranden of ga gewoon genieten op een terrasje. Het terras van restaurant Colombo bij het fort aan het einde van de Copacabana boulevard is de béste plek!

Aan te raden is ook een bezoek aan de oude wijk Santa Teresa, waar een oud trammetje (bondinho) als in Lissabon rondrijdt. Voor een luttel bedrag van twee Real zie je de hele wijk op een ontspannen manier, temidden van de lokale bewoners die veelvuldig van de tram gebruik maken.

Dag 17
In de loop van de middag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of de terugreis naar Europa.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij boeken. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken we losse ticketprijzen om aan de beste prijs te komen!

 • Aankomst transfers
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Overnachtingen o.b.v. volpension in de Pantanal
 • Genoemde excursies in de Pantanal
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag city tour Recife / Olinda
 • Halve dag wandelexcursie Pelourinho
 • Halve dag excursie Macuco Boat Safari
 • Halve dag Argentijnse watervallen
 • Halve dag excursie Corcovad
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.