Historisch Brazilië

De rijke historie van Brazilië is de rode draad door deze reis. Je begint in Rio de Janeiro en je reist per huurauto en vliegtuig door dit immense land met zijn boeiende geschiedenis. En omdat je tenslotte met vakantie bent doe je ook twee dagen strand.

Van Rio de Janeiro rij je zelf in je huurauto via Petrópolis naar Tiradentes. Je bezoekt Ouro Preto, Mariana en São João del Rey, en aan de noordoostkust Fort Oranje bij Itamaracá. Nog meer Nederlandse historie vind je verder naar het zuiden, in het plaatsje Penedo. En lest best: Salvador de Bahia met het unieke Pelourinho.

 

Highlights

 • 18 dagen / 17 nachten
 • Rio de Janeiro
 • Ouro Preto
 • Belo Horizonte
 • Recife / Olinda
 • Porto de Galinhas
 • Maceió
 • Praia do Forte
 • Salvador

Prijzen

Indicatieprijs 2022

vertrek: dagelijks
prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 1.766
Excursiepakket € 388

De reis

Dag 1
Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de wijk Copacabana.

Dag 2
Na het ontbijt word je bij het hotel opgehaald voor een citytour door Rio de Janeiro (lunch in een churrascaria is inbegrepen). Je brengt een bezoek aan het centrum, je rijdt langs de stranden Copacabana en Ipanema en met de kabelbaan ga je naar het Suikerbrood.

Aan het einde van de middag beklim je de (rol-)trappen van de Corcavado, om naast het 36 meter hoge Christusbeeld te genieten van het schitterende uitzicht over de stad, de stranden en de voor de kust liggende eilanden.

Dag 3
Hele dag ter vrije besteding om de stad en haar bewoners in je op te nemen of gewoon op een terrasje aan de Copacabana boulevard of het Ipanema strand te genieten. Een aanrader is het terras van restaurant Colombo bij het fort aan het einde van de Copacabana boulevard. Een bezoek aan de gezellige wijk Leblon is ook zeker de moeite waard.

Dag 4
Na het ontbijt haal je bij het Localiza kantoor op de internationale luchthaven Galeão de huurauto op. Je rijdt via de mooie stad Petrópolis -de oude keizerstad- naar de staat Minas Gerais. Met de meegeleverde uitgebreide routebeschrijving in het Nederlands is de rit een makkie.

In Tiradentes eindigt de rit van vandaag. Hier begon ooit een grote volksopstand en één van de vele Braziliaanse feestdagen werd vernoemd naar deze historische stad. Overnachting in een pousada in het centrum.

Dag 5
Je vervolgt je weg via São João del Rey en Congonhas naar Ouro Preto. Ouro Preto betekent zwart goud. Overnachting in een pousada in het centrum.

Dag 6
Vandaag maak je een begeleide stadswandeling door Ouro Preto waarbij de belangrijkste bezienswaardigheden onder je aandacht zullen worden gebracht.

De historische stad heeft zijn naam te danken aan de goudwinning van vroeger. Het gedolven goud werd dan over de Estrada Real naar Paraty vervoerd. Veel met goud versierde kerken herinneren nog aan deze tijd. Sinds 1981 staat Ouro Preto op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

In de middag kun je een facultatieve excursie naar Mariana maken of op eigen gelegenheid Ouro Preto verder bekijken.

Dag 7
In de loop van vandaag rij je naar Belo Horizonte waar je de auto inlevert op de luchthaven en overnacht in een hotel bij de luchthaven.

Dag 8
Na het ontbijt ga je met de shuttlebus naar de terminal en checkt inj voor de vlucht naar Recife. Aankomst in Recife, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je hotel in het centrum van Olinda.

Dag 9
Op het programma staat vandaag een uitgebreide stadstour door het oude en nieuwe deel van Recife. Deze eindigt met een korte stadswandeling in Olinda.

Tip voor de lunch: restaurant Paraxaxá in de wijk Boa Viagem.

Dag 10
Dit wordt een dag met een Nederlands tintje: na het ontbijt een hele dag excursie naar Igarassu en het schiereiland Itamaracá waar het ooit door Nederlanders gebouwde Fort Oranje staat. Hoewel dit fort later door Portugezen werd afgebroken en opnieuw opgebouwd, zijn de fundamenten nog altijd Nederlands.

Lunch in Hotel Orange op steenworp afstand van het fort. De avond is ter vrije besteding in Olinda. Tip voor het diner: restaurant Oficina do Sabor op loopafstand van het hotel.

Dag 11
Je huurauto staat klaar bij het Localiza kantoor in Recife. In de loop van de ochtend ga je op weg naar Porto de Galinhas, een belangrijke badplaats in het weekend. Dan rij je verder naar Maceió, hoofdstad van de staat Alagoas.

Dag 12
Verder naar het zuiden, waarbij je zoveel mogelijk de litoral – de mooie kustweg – zult volgen. Je komt langs kleine plaatsjes als Praia do Francés en Aracajú en neemt het pontje over de São Francisco rivier.

Je overnachtingplaats is Penedo, waar gouverneur Johan Maurits van Nassau in 1637 Fort Maurits liet bouwen ter verdediging van het Nederlandse bezit.
Overnachting in hotel São Francisco.

Dag 13
Vanmorgen doe je een stadswandeling door het historische centrum van Penedo. Je weg vervolgt langs de Linha Verde naar Praia do Forte.

Overnachting in pousada Praia das Ondas of hotel Tivoli Eco Resort. De rest van de dag en avond ter vrije besteding om lekker te slenteren in het gezellige centrum.

Dag 14 en 15
Vrije dagen om te genieten van strand en de groene omgeving.

Een bezoek aan Cachoeira (ca. 150 km.) is de moeite waard: een historisch klein stadje met o.a. een prachtige kathedraal en de sigarenfabriek (handgerolde sigaren) van Danneman. Iedere bezoeker aan Danneman wordt gevraagd om -zonder kosten- een boom te planten om het Atlantisch regenwoud te behouden.

Dag 16
In de loop van de ochtend rij je naar Salvador, de hoofdstad van Bahia. Je levert de huurauto in bij het Localiza kantoor op de luchthaven. Overnachting in een pousada in de historische wijk Pelourinho.

Dag 17
Vanochtend maak je een begeleide wandeling door het historische centrum, Pelourinho, dat op de monumentenlijst van Unesco staat. Je ontdekt hier mooie koloniale architectuur. Geniet van de smalle straatjes en historische huizen en kerken, zoals de Catedral Basílica uit 1656. Op de Praça Anchieta staat een van de mooiste barokkerken van Brazilië.

Tip voor het diner: restaurant da Dadá, een beroemdheid in Brazilië met veel kookboeken op haar naam.

Tip voor na het diner: ga zéker naar het centrale plein in Pelourinho waar iedere dinsdagavond de bekende band Olodum in het openbaar oefent. Een festijn dat je zeker niet mag missen!

Dag 18
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor de doorreis door Brazilië of de terugreis naar Europa.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken we de prijzen van losse tickets om aan de beste prijs te komen!

 • Aankomsttransfers
 • Tweemaal 5 x 24 uur autohuur (Rio de Janerio – Belo Horizonte en Recife – Salvador) incl. verzekeringen en achterlatingskosten
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Uitgebreide routebeschrijvingen in het Nederlands
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Hele dag city tour Rio de Janeiro
 • Halve dag wandelexcursie Ouro Preto
 • Halve dag city tour Recife / Olinda
 • Hele dag excursie Igarassu en Itamaracá
 • Halve dag wandelexcursie Pelourinho
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.