Noordelijk Brazilië

Eerst het historische Salvador. Dan de Lençois Maranhenses, een beschermd duinen- en lagunegebied. Tot slot naar de Amazone: eerst de havenstad Belém, en dan het dichte regenwoud. Dát zijn de hoogtepunten van noordelijk Brazilië.

Highlights

Prijzen

Indicatieprijs 2022

vertrek dagelijks
prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 1.165
Excursiepakket €270

De reis

Dag 1
Aankomst in Salvador, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in een pousada in de historische wijk Pelourinho.

Dag 2
In de ochtend een wandeling onder begeleiding door het historische stadsdeel Pelourinho. Rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3
In de ochtend word je naar de haven gebracht waar je begint aan een 8-uur durende schooner tocht voor de kust van Salvador. Je bezoekt o.a. het eiland Itaparíca in de baai Todos os Santos en je hebt de mogelijkheid om te zwemmen. Lunch is inbegrepen. Na afloop wordt je terug gebracht naar je hotel.

Dag 4
Na het ontbijt vervoer op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Salvador voor de vlucht naar São Luis.
Aankomst in São Luis, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nacht in hotel Portas da Amazônia in het historische centrum.

Dag 5
Vroege transfer vandaag. Om 05.00 uur word je opgehaald en naar het busstation gebracht waar de minibus naar Barreirinhas klaarstaat, aankomst rond het middaguur. Je verblijft in pousada Buriti.
In de middag maak je een safari met een 4 x 4 door het Lençois Maranhenses National Park, onderweg wordt een aantal keer gestopt en heb je de kans één van de metershoge duinen te beklimmen en heb je een schitterende uitzicht over het immense duinengebied en de lagunes. Tevens zijn er diverse momenten om lekker te zwemmen in de heldere natuurlijke lagunes.

Dag 6
Na het ontbijt maak je een boottocht over de rivier Preguiças. Onderweg bezoek je diverse kleine plaatsjes waaronder Mandacaru met zijn vuurtoren waar je vanaf de top een schitterend uitzicht hebt over de omgeving. De tour eindigt bij het prachtige strand Caburé. Rest van de dag ter vrije besteding tot aan het vertrek naar Barreirinhas.

Dag 7
Dag ter vrije besteding tot het vervoer (einde van de middag) terug naar São Luis. Je verblijft wederom in hotel Portas da Amazônia.

Dag 8
Na het ontbijt vervoer naar de luchthaven van São Luis voor de vlucht naar Belém. Aankomst in Belém, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in een hotel in het groene centrum.

Dag 9
Na het ontbijt een uitgebreide city tour met de highlights van de stad: Muséo Paerense Emilio Goeldi, een onderzoek instituut in de Amazone, bekend om wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van Botany, Zoology, Archeology, Antropology en Earth Science; Basilica Nossa Senhora de Nazaré, waar de grootste processie van Brazilië wordt gehouden; Teatro do Paz; Estação dos Doces; Feira de Ver-o-Peso, een dagelijkse open markt met locale producten; Bairro da Cidade Velha, het grootste gebied in het oude centrum met nog oorspronkelijke herenhuizen; Forte do Castelo en Muséo de Arte Sacre. De middag is ter vrije besteding.

Dag 10
Na vroeg opstaan een halve dag excursie naar één van de 55 eilanden voor de kust van Belém, bekend als Parrot Island. Iedere dag bij dageraad vliegen grote zwermen kleurige papagaaien vanuit hun overnachtingsplaats in de grotten uit voor hun dagelijkse bezigheden om er ’s avonds weer in grote aantallen terug te keren. Een indrukwekkend en gehorig uniek schouwspel! De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 11, 12, 13
Na het ontbijt vervoer op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Belém voor de vlucht naar Manaus.
Aankomst in Manaus, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar een lodge in het Amazone regenwoud.

De komende dagen maak je uitgebreid kennis met het dichte Amazone regenwoud onder begeleiding van ervaren – vaak Indiaanse – lokale gidsen die je alles kunnen vertellen over de uitbundige flora en fauna, de leefwijze en de gebruiken en de medicinale werkingen van sommige planten en hoe deze door de bewoners worden gebruikt en toegepast.

Er worden dagelijks excursies gemaakt vanuit de lodge zoals korte trekkings door het woud, vissen op piranha’s, een boottocht naar de ‘meeting of the waters’, bezoek aan een caboclo familie en een nachtelijke speurtocht naar kaaimannen.

Dag 14
Na het ontbijt wordt je vervoerd naar Manaus voor de laatste nacht verblijf in het Amazonegebied. Overnachting in een hotel in het centrum.

Dag 15
In de loop van de dag vervoer op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of je terugvlucht naar Europa.

 • Alle transfers
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Overnachtingen o.b.v. volpension in de Amazone
 • Genoemde excursies in de Lençóis Maranhenses en Amazone
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Vluchten
 • Overige, niet genoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • (niet inbegrepen zie prijstabel)
 • Halve dag wandelexcursie Pelourinho
 • Hele dag boottocht Salvador
 • Halve dag city tour Belém
 • Halve dag bezoek Parrots Island
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.