Romantisch Rio

In het bruisende Rio de Janeiro maak je om te beginnen en om de stad te leren kennen en begrijpen een fietstocht en bezoek je uiteraard de bekende bergen Corcovado en het Suikerbrood. En daarna ga je naar hippiedorp Búzios! Hier vind je prachtige stranden, verlaten baaien en in de smalle en gezellige straatjes een avontuurlijk uitgaansleven.

Highlights

 • 8 dagen / 7 nachten
 • Rio de Janeiro
 • Corcovado
 • Fietsen in Rio
 • Búzios

Prijzen

Indicatieprijs 2022

Vertrek dagelijks
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 692
Excursiepakket € 227

Tijdens het hoogseizoen en Nationale feestdagen kan een toeslag van toepassing zijn

De reis

Dag 1
Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. De rest van de dag is ter eigen besteding.

Dag 2
In de ochtend maak je een fietstocht van ca. 3,5 uur langs de Copacabana, Arpoador en Ipanema stranden, waar je afslaat naar het Lagoa Rodrigo de Freitas (tijdens de Olympische Spelen werden hier o.a. de kano- en roeiwedstrijden gehouden). Deze lagune fiets je helemaal rond waarna je via de straten van Copacabana weer teruggaat naar het beginpunt. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald voor een citytour door een gedeelte van de stad, eindigend op de Corcovado waarop het beroemde Christusbeeld staat. In de middag, want aan het einde van de dag heb je, met de ondergaande zon, een schitterend uitzicht over de stad, de stranden en de Guanabara baai.

dag 4
vandaag heb je de hele dag ter vrije besteding in Rio de Janeiro. Misschien wil je langs het strand joggen – iedere ochtend vroeg zie je veel Brazilianen joggen – of op het terras van restaurant Colombo bij het fort te zitten.

Dag 5
In de loop van de ochtend word je gehaald voor het vervoer van je hotel naar Búzios. Búzios is een bekende badplaats op een kleine drie uur rijden van Rio. Het staat bekend als hippiedorp, nog sinds de tijd dat onder andere Brigitte Bardot een frequente bezoekster was. In de weekenden is Búzios de favoriete plek van veel carioca’s.

Dag 6 en 7
Vrije dagen in Búzios om van de  prachtige stranden en baaien te genieten. Búzios heeft wel negen stranden, het ene nog mooier en nog meer afgelegen dan het ander.

Dag 8
In de loop van de ochtend vervoer naar Rio de Janeiro voor het vervolg van je reis door Brazilië of terugreis naar Europa.

Vluchten
Zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours reserveert vluchten voor alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook binnenlandse vluchten worden door ons gereserveerd. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken we enkele reizen per vliegtuig met alle maatschappijen als Azul, GOL en TAM.

Indicatieprijs 2020
vertrek dagelijks
prijs per persoon

 • Alle transfers
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag fietsexcursie Rio de Janeiro
 • Halve dag privé excursie Corcovado
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.