Zuid-oost Brazilië

Dit deel van het mooie zuidoosten van Brazilië is een aaneenschakeling van hoogtepunten: Rio de Janeiro, São Paulo, de watervallen van Iguaçu en één van de mooiste treinreizen ter wereld: de Serra Verde Express door het Atlantische regenwoud.

Je begint met het bruisende Rio de Janeiro. In het rustige en groene aan zee gelegen Curitiba maak je een dagexcursie met één van de mooiste treinreizen ter wereld. Het overweldigende natuurgeweld van de breedste watervallen ter wereld vind je op het drielandenpunt van Brazilië, Paraguay en Argentinië. De wereldstad São Paulo, met zijn 17 miljoen inwoners, is de grootste en belangrijkste stad van dit geweldige land.

 

Highlights

 • 13 dagen / 12 nachten
 • Rio de Janeiro
 • Paraty
 • Curitiba
 • Foz do Iguaçu
 • São Paulo

Prijzen

Indicatieprijs 2022

vertrek: dagelijks
prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 970
Excursiepakket € 575

De reis

Dag 1
Aankomst in Rio de Janeiro, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in een hotel in de wijk Copacabana.

Dag 2
In de ochtend een excursie naar en door (een gedeelte van) de oude stad en daarna per kabelbaantje naar de top van het Suikerbrood (Pão de Açucar), vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het beroemdste strand van de stad, de Copacabana, en de Guanabara baai.

Dag 3
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald voor een excursie naar de Corcovado waar het beroemde Christusbeeld staat. Met opzet is deze excursie pas in de middag, omdat het uitzicht vanaf hier in de avondschemering onovertroffen mooi is.

Dag 4
Na het ontbijt vervoer langs de prachtige groene kustweg naar het historische Paraty voor een heerlijk ontspannen verblijf in dit leuke plaatsje. Je verblijft de komende nachten in een pousada in het historische centrum..

Dag 5
de hele dag ter vrije besteding. Slenter door de straatjes van Paraty en ga daarna naar het haventje waar bootjes klaarliggen om je in de baai rond te varen. Lunch op een van de vele eilandjes.

Dag 6
Na het ontbijt vervoer naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de vlucht naar Curitiba. Aankomst in Curitiba, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie.

Dag 7
Na het ontbijt word je opgehaald en naar het treinstation gebracht. Je gaat beginnen aan één van de mooiste treinreizen ter wereld. De Serra Verde Express rijdt door het schitterend landschap van het Atlantische regenwoud, afgewisseld met bergen, vergezichten en glooiende vlaktes.

Aan het einde van de ochtend arriveert de trein in Morretes, een historisch stadje. Hier wordt de lunch gebruikt (inbegrepen). Je hebt na de lunch tijd om het stadje te verkennen. Terugreis naar Curtiba per bus over de prachtige weg die dwars door het Atlantisch regenwoud loopt.

Note: de Serra Verde Express rijdt alleen nog op vrijdag, zaterdag en zondag.

Dag 8
Curitiba staat bekend als een stad met de meeste groenvoorzieningen per inwoner én als stad met een zeer goede infrastructuur. Delegaties van steden uit de hele wereld komen hier vanwege de infrastructuur.Je hebt de hele dag ter vrije besteding in deze groene stad.

Dag 9
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Curitiba voor de korte vlucht naar Foz do Iguaçu. Aankomst in Foz do Iguaçu, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie.

Dag 10
Na het ontbijt word je bij het hotel opgehaald voor de avontuurlijke Macuco Boat Safari. Het eerste gedeelte van deze safari gaat in een open 4 x 4 jeep door het oerwoud en eindigt bij de oevers van de rivier. Je stapt in een Zodiac boot om zo dicht mogelijk bij de watervallen te komen. Neem regenkleding mee, want een nat pak is gegarandeerd!

De middag is ter vrije besteding om het centrum van de stad te verkennen of om bijvoorbeeld een helikoptertocht boven de watervallen te maken (alleen bij helder weer).

Dag 11
De ochtend is ter vrije besteding. In de middag word je opgehaald bij het hotel voor een wandelexcursie naar de Argentijnse kant van de watervallen, vanwaar je een beter uitzicht hebt op de immense watermassa die naar beneden stort.

Dag 12
Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Foz do Iguaçu voor de vlucht naar São Paulo. Aankomst in São Paulo, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie in de omgeving van de Avenida Paulista..

Dag 13
In de loop van de dag op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa of vervolg van je reis door Brazilië.

Maar je kunt natuurlijk ook je vakantie verlengen, bijvoorbeeld door met een huurauto terug te rijden naar Rio, of met een van onze excursies na afloop of tijdens de reis. Vraag er naar, wij helpen je graag verder.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook losse vliegtickets vergelijken we om aan de beste prijs te komen!

 • (niet inbegrepen, zie prijstabel)
 • Halve dag excursie Corcovado
 • Halve dag excursie Sugar Loaf
 • Halve dag excursie per boot
 • Hele dag excursie per trein naar Morretes incl. lunch
 • Halve dag excursie Macuco Boat Safari
 • Halve dag excursie Argentijnse watervallen
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.