Santa Catarina

Bergen, bossen, meren, afgelegen boerderijen en prachtige vergezichten maken de staten Paraná en Santa Catarina tot de mooiste en meest bijzondere van Brazilië. Deze reis is een perfecte mix tussen natuur, stad, cultuur en strand.

Dag 1
Aankomst in Curitiba, verwelkoming door onze lokale agent en vervoer naar je hotel. Je verblijft de komende nachten in een hotel in het oude centrum.

Dag 2
De hele dag ter vrije besteding om de stad te ontdekken of bijvoorbeeld de schitterende treinreis naar Morretes te maken (alleen op vrijdag, zaterdag en zondag), volgens velen één van de mooiste treinreizen ter wereld.

Dag 3
Vanochtend haal je de huurauto op bij het Localiza verhuurkantoor en rijdt in zuidelijke richting de stad uit om via de BR376 en de BR282 naar São Francisco do Sul te rijden. Totale afstand is vandaag zo’n 180 kilometer.

Overnachting in een pousada in het historisch centrum.

Dag 4
Na het ontbijt verlaat je São Francisco do Sul en rij je het binnenland van Santa Catarina in via Jaraguá do Sul. Bij Pomerode buig je af naar het zuiden. Wij raden je aan te stoppen bij een uitspanning om een typische ‘Café Colonial’ te gebruiken. Verder in de richting van Rio dos Cedros en de Região dos Lagos. De totale afstand vandaag is ongeveer 160 kilometer. De laatste 35 kilometer rij je over een ongeplaveide weg.

Diner en overnachting in Parador da Montanha, een prachtig gelegen accommodatie.

Dag 5
De hele dag ter vrije besteding. De parador ligt aan de oevers van Lake Pinhal in de Serra da Moema, 900 meter boven de zeespiegel. Je kunt hier kajakken, kanoën, wandelen, watervallen bekijken, paardrijden, raften en grotten afdalen. Kortom: een heerlijke dag in de natuur!

Dag 6
Vandaag ga je op weg naar Florianópolis. De eerste 35 kilometer rij je weer over de ongeplaveide weg door een prachtige natuur en hierna volg je de weg naar Tinbó/Indaial. Je rijdt langs Blumenau waar het de moeite waard is om de typisch Duitse vakwerkhuizen te bekijken.

Verder naar Florianópolis, waar je de brug naar Lagoa de Conceicão neemt om te eindigen in Barra da Lago voor de laatste twee overnachtingen aan zee.

Dag 7
Vandaag heb je de tijd om de stad Florianópolis op eigen gelegenheid te ontdekken, te board- of windsurfen op één van de vele stranden, het eiland Campeche te bezoeken of lekker te relaxen op het strand.

Dag 8
Na het ontbijt rij je naar de luchthaven om de huurauto in te leveren. Je vliegt naar Europa of naar je volgende bestemming in Brazilië.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken wij losse ticketprijzen.

Indicatieprijs 2022

Vertrek dagelijks
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 525

  • 8 dagen / 7 nachten
  • Curitiba
  • Morretes
  • São Francisco do Sul
  • Blumenau
  • Pomerode
  • Florianópolis
  • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzorgen.
  • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
  • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.