São Paulo naar Rio de Janeiro

Tussen de grootste stad São Paulo en het bruisende Rio de Janeiro ligt een prachtig gedeelte van de groene kust. Je hebt niet alleen tijd voor beide steden, maar ook voor de heerlijke stranden en de mooie landschappen.

Door de korte afstanden is deze trip bij uitstek geschikt voor een relaxte combinatie van stad en land, cultuur en natuur. We beschrijven deze reis vanaf São Paulo, maar deze selfdrive kan ook in omgekeerde richting worden gemaakt.

Dag 1
In São Paulo word je door onze lokale agent verwelkomd en vervoerd naar je hotel in de omgeving van de Avenida Paulista.

Dag 2
Vandaag heb je de hele dag ter eigen besteding om São Paulo in je eigen tempo te verkennen. Lunch en dinertip: restaurant Felici of Tambor, beide in de wijk Pinheiros.

Dag 3
Tegen half 11 staat je huurauto klaar bij het luchthavenkantoor van Localiza. Je rijd vanaf hier via de snelweg in de richting Santos, waar je de SP055 volgt tot aan São Sebastião. Met de veerboot bereik je Ilhabela.

De komende nachten verblijf je op dit schitterende eiland in een gezellige kleinschalige pousada.

Dag 4
De hele dag ter vrije besteding om het eiland, de prachtige natuur en de schitterende stranden te ontdekken of heerlijk te luieren met een boek en een drankje aan de rand van het zwembad of op het strand.

Dag 5
Na het ontbijt rij je naar de veerboot die je weer naar San Sebastião brengt. Je vervolgt je weg langs de groene kust over de SP055. Onderweg kom je langs leuke kleine plaatsjes als Caraguatatuba en Ubatuba, en prachtige stranden met klinkende namen als Praia Tabatinga, Praia do Uruba, Praia do Ubatumirim en Praia do Fazenda. Allemaal een bezoek meer dan waard!

Je overnacht in het historische centrum van Paraty.

Dag 6, 7
Je hebt twee dagen om Paraty te verkennen. Slenter door het historisch centrum, ga eten in een van de uitstekende restaurants, loop naar de haven waar je een boot met bootsman kunt charteren om je door de prachtige baai rond te varen. Maar ook: rij naar Paraty Mirim, parkeer de auto en charter een boot om je naar en door de enige fjord van Brazilië te varen, de Saco de Mamangua.

Dag 8
Na het ontbijt vertrek je voor de laatste etappe van deze selfdrive. De rit van vandaag voert via de BR101 langs de kust, langs Baia de Paraty en Cunhambebe naar Angra dos Reis. Hier lever je de auto in bij het Localiza kantoor en heb je een bustransfer naar Rio de Janeiro voor de laatste nachten.

Note: omdat Localiza ook een vestiging in Angra dos Reis heeft laten we je hier de auto inleveren omdat het rijden in Rio de Janeiro chaotisch is.

Dag 9 en 10
Twee dagen om deze beroemde stad in je eigen tempo te ontdekken. Maak een excursie naar de Corcovado of de Pão de Azucar, breng een bezoek aan één van de vele musea, slenter langs de Copacabana of het Ipanema strand of geniet gewoon van het dagelijks leven om je heen.

Bezoek ook de wijken Santa Teresa, waar nog een oud trammetje zoals in Lissabon rijdt, en Lapa, waar de beste live musicshows worden gegeven.

Lunchtip: restaurant Sobre Natural (Santa Teresa), veel sfeer en een goede keuken!

Dag 11
Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa of het vervolg van je reis door Brazilië.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken wij losse ticketprijzen.

Indicatieprijs 2022

Vertrek dagelijks
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf € 620

 • 11 dagen / 10 nachten
 • São Paulo
 • Costa Verde
 • Ilhabela
 • Paraty
 • Rio de Janeiro
 • Aankomsttransfer São Paulo
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • 5 x 24 uur autohuur incl. verzekeringen en achterlatingskosten
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Aankomsttransfer São Paulo
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt
 • 5 x 24 uur autohuur incl. verzekeringen en achterlatingskosten
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.