Zuid Pantanal

De Pantanal is een half open tropisch gebied dat in het regenseizoen (december tot april) onder water loopt. Water en zon, het is de droomcombinatie voor een weelderige plantengroei en de biotoop voor de meest fascinerende dieren op onze aardbol.

In de poelen en rivieren leven kaaimannen, reuze rivierotters en piranha’s. (Nooit gevist op piranha’s? Hier kan het!) Er leven anaconda’s, iguana’s, miereneters, capivara’s (het grootse knaagdier ter wereld) en apen. Zo’n tweehonderdzeventig verschillende vogelsoorten, waaronder de ara, toekan en kolibrie zijn er geteld. En lest best: de Pantanal biedt je de beste kans ter wereld om een jaguar tegen te komen!

Vanwege de hoeveelheid gras en dus graasgronden, vind je de grootste veestapels van het Zuid Amerikaanse continent (in Argentinië en) in de Pantanal. Niet voor niets noemt men het hier ‘terra de ninguem’: niemandsland.

Tijdens deze selfdrive van naar keuze 5 of 6 dagen, maak je kennis met de wondere natuurwereld van de Pantanal.

 

Dag 1
Aankomst op het vliegveld van Campo Grande, waar je je huurauto in ontvangst neemt. Je begint aan je reis door het mooie landschap, uitgestrekte suikerrietvelden en langs grote kuddes vee. Omdat het vliegveld aan de rand van de stad ligt rij je gemakkelijk de stad uit. Je rijdt al gauw door gemoedelijke dorpjes over in dit deel van Brazilië goede wegen. Uitgestrekte landerijen en cowboys zijn gedurende de rit je uitzicht. Je verblijft de komende nachten in een pousada in Bonito.

Dag 2
Vanochtend meld je je – na eventueel overleg met onze lokale agent – op de plaats vanwaar je naar de Rio Sucuri rijd. Na ongeveer 40 minuten kom je daar aan en krijg je een korte briefing. Een truck brengt je vervolgens het beginpunt voor een korte wandeling door het woud naar de rivier. Van daar af drijf je stroomafwaarts, door het bijzonder heldere water de rivier af, een tocht van ongeveer 1,5 uur. De middag is ter vrije besteding en je overnacht weer in Bonito.

Dag 3
Na het ontbijt rijd je naar het noorden, een rit van zo’n 150 kilometer over een gedeeltelijk ongeplaveide weg. Je komt langs uitgestrekte graaslanden en door bossen, op weg naar Pousada Aguapé. Je totale rijtijd zal ongeveer 2,5 uur zijn, maar je hebt uiteraard de hele dag de tijd.

We raden je dan ook aan om onderweg bij Boca da Onça te stoppen: het is de moeite waard om in dit natuurgebied een wandeling te maken langs de 14 watervallen.

Voor diner en overnachting word je verwacht in Pousada Aguapé.

Dag 4 en 5
Twee volle dagen om het unieke eco-systeem en de flora en fauna van de Pantanal te ontdekken tijdens wandelingen, gemotoriseerde kano of paardrijtochten (inbegrepen). Je lokale gids is een expert in flora, fauna en plaatselijke gebruiken. Je verblijft op basis van volpension, maar eventuele drankjes zijn niet inclusief.

Dag 6
Na het ontbijt ga je terug naar de luchthaven in Campo Grande, een rit van ongeveer 200 kilometer. Het eerste deel van de weg is niet geplaveid, maar je rijdt vandaag over overwegend goede wegen. Je levert de huurauto in op de luchthaven.
Je kunt langer in Campo Grande blijven, of naar je volgende bestemming vliegen – in Brazilië of Europa.

Opmerking
Als je deze selfdrive liever als 5-daags arrangement doet, dan verblijf je 2 nachten in Bonito en 2 nachten in de Pantanal.

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. BrazilTours verzorgt vluchten met alle maatschappijen, waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen.

Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren. Daarvoor maken we soms gebruik van een airpass, maar ook vergelijken wij losse vliegtickets.

Indicatieprijs 2022

Vertrek dagelijks
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf
5 dagen € 500
6 dagen € 655

 • 6 dagen / 5 nachten
 • Pantanal
 • Wildlife
 • Bonito
 • River snorkeling
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt (Bonito) en volpension (Pantanal)
 • Excursie river snorkeling Rio Sucuri
 • Dagelijkse excursies in de Pantanal
 • 5 of 6 x 24 uur autohuur (cat. C met airco) incl. verzekeringen en lokale belastingen
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Overnachtingen o.b.v. ontbijt (Bonito) en volpension (Pantanal)
 • Excursie river snorkeling Rio Sucuri
 • Dagelijkse excursies in de Pantanal
 • 5 of 6 x 24 uur autohuur (cat. C met airco) incl. verzekeringen en lokale belastingen
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • Diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale (Engelssprekende) agenten
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.