Brazil Beach Hopper

Kajakken langs de Costa Verde -ten zuiden van Rio- heeft alle ingrediënten voor een heerlijke vakantie: verlaten maagdelijke zandstranden, tropische eilanden, met Atlantisch regenwoud bedekte heuvels en traditionele Caiçara vissersdorpjes.

In de warme wateren van Brazilië’s enige tropische fjord kajakken we 3 dagen door kalme, natuurlijk beschermde baaien en mangrove bossen die wemelen van dieren in het wild, en we stoppen op diverse eilanden en stranden.

Er wordt afwisselend ongeveer 3 tot 5 uur per dag gepeddeld met voldoende tijd om te relaxen en activiteiten te ondernemen. Ook voor beginnende kajakkers is deze excursie goed te doen.

Alle gidsen zijn professionals in het begeleiden van kajakgroepen en spreken allemaal Engels en Portugees. Uiteraard zijn ze ook getraind in Wilderness First Aid.

 

Dag 1
Je arriveert op eigen gelegenheid in het pittoreske koloniale Paraty. De rest van de dag heb je de tijd om het historische centrum te verkennen. In de avond dineer je in één van de vele restaurants en daar ontmoet je de gids.

Met hem bespreek je de route voor de komende dagen, die mede afhankelijk is van de lokale weersomstandigheden.
Overnachting in een plaatselijke pousada.

Dag 2: The bay of Paraty and the Costa Verde
Op je eerste peddeldag, na de peddel- en veiligheids instructies, leer je iets over de geschiedenis van Paraty terwijl we langs de stranden en eilanden in de beschermde baai varen. We stoppen o.a. op het privé eiland Mantimento waar we met een beetje geluk de bedreigde Golden Lion Tamarin apen zullen zien.

Peddelend langs de mooiste landschappen van de Costa Verde heb je voldoende tijd om te snorkelen en zwemmen. We eindigen in de enige tropische fjord van Brazilië, de Saco do Mamanguá, die alleen over zee of via een pad door het woud is te bereiken. Je vindt hier schitterende stranden en kristalhelder water. De beschermde fjord is een toevluchtsoord voor honderden vissoorten.

Hier gaan we dineren en overnachten.

Dag 3: Marine Life Sanctuary and Brazil’s Tropical Fjord
Vandaag peddelen we wat korter dan gisteren, zo’n drie uren. We blijven in de baai en peddelen door de mangroves en zien hoe de drie ecosystemen in de fjord het leven in zee ondersteunen.

Als je zin hebt kun je de Mamanguá Sugarloaf Peak te beklimmen, op 500 meter hoog heb je een magnifiek uitzicht over de fjord en de baai en zie je in de verte Paraty liggen. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen aan een lokale school.

Overnachting in Mamanguá.

Dag 4: Paraty Mirim
We eindigen ons kajakavontuur in Little Paraty, of Paraty Mirim in de lokale Tupi Indianen taal. Hier vond in de 18e en 19e eeuw de ontscheping van West Afrikaanse slaven plaats.

We vervolgen onze tocht naar Paraty en dan is het alweer tijd voor het afscheid.

Beste tijd
Hoewel deze excursie het hele jaar wordt uitgevoerd is de beste tijd de Braziliaanse herfst en winter (maart tot september). De temperatuur is dan tussen 20-25 graden met een lage luchtvochtigheid. In de tropische zomermaanden (dec,jan,feb) is het heet en vochtig met een grote kans op regen.

De hoogtepunten van deze lodge-gebaseerde excursie zijn:
Kalm water in drie verschillende beschermde baaien, ideaal voor beginnende kajakkers;
De mooiste stranden aan de Costa Verde;
Het geweldige uitzicht vanaf de 500 meter hoge Sugarloaf Peak aan de Mamanguá fjord;
Island hopping in de baai van Paraty;
De kans om bedreigde Golden Lion Tamarin aap te zien.

Indicatieprijs 2022

Vertrek: dagelijks
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf ‘op aanvraag’

62-brazil-beach-hopper-intro
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Paraty
 • Privé eiland Mantimento
 • Tropische fjord Maranguá
 • Paraty Mirim
 • 3 overnachtingen in pousada’s en guesthouses
 • Ontbijten, lunches en diners
 • Gebruik van kajak en bijbehorend materiaal
 • Engelssprekende gids tijdens de hele excursie
 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.