Pantanal ruiteravontuur

Ruige natuur met veel wildleven en de autentieke cultuur van de Pantaneiro cowboy. Als natuur en paardrijden je ding zijn, is dit ruiteravontuur in de ruige natuur van de Pantanal helemaal aan jou besteed!
Paardrijden is dé manier om de Pantanal echt te leren kennen. Hoog zittend op je Pantanal paard ben je constant dichtbij flora, fauna en de bijzondere cultuur van de Pantaneiro. Je komt op afgelegen gigantische fazenda’s met wel duizenden koeien, en bent door je paard in staat om op plaatsen te komen waar normale excursies niet naartoe gaan.
Onderweg zal je zeker ‘comitivas’ tegenkomen, échte veedrijf karavanen tot wel duizend stuks vee!

Je wordt op de hele tocht begeleid door ervaren Pantanal cowboys en een Engels sprekende gids zodat je niets van het spektakel hoeft te missen.

 

Dag 1
Aankomst in de middag in Coxím en check-in in het hotel. Na een korte rust krijg je een briefing over de komende dagen en heb je tijd om de stad in te gaan om te shoppen, bankieren of internetten. Retour naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 2
Na het ontbijt stap je in de boot -het hotel ligt aan de Taquari rivier- en vaar je over de rivier tot aan de brug bij Fazenda Tayamã (Pantanal of Paiaguás), onderweg wordt de lunch gebruikt. Tegen schemer kom je hier aan en maakt kennis met de pantaneiros die je gaan begeleiden en het kamp al hebben opgemaakt.
Diner bij het kampvuur en overnachting.

Dag 3
Na het ontbijt opbreken van het kamp en de paarden zadelen voor de eerste dag van het avontuur. De cowboys weten uiteraard de route en zullen zeker hun best doen om je zoveel mogelijk dierenleven te laten zien. Lunch en rustpauze op Fazenda Santa Maria waarna verder naar Barranco Preto. Hier wordt het kamp voor de nacht opgezet en gebruik je het door de pantaneiros gemaakte avondeten. Tijd voor het kampvuur en overnachting!

Dag 4
Vandaag rijden we na ontbijt en opbreken van het kamp naar Fazenda São Sebastião voor lunch en rustpauze.
Het avondeten en kamp voor de nacht is bij Fazenda Nhoverá.

Dag 5
Het kamp wordt weer opgebroken en we rijden naar Portão Branco voor lunch en de rustpauze. Onderweg zie je natuurlijk weer veel herten, gordeldieren, reuzen miereneters, capivara’s en kaaimannen. En natuurlijk heel veel vogels waaronder uilen, de hyacint papagaai en de tuiuiu, een groot uitgevallen ooievaar.
Avondeten en kamp voor de nacht is bij Fazenda Rancho Novo.

Dag 6
Je rijdt vandaag voor lunch en rustpauze naar Fazenda Cipó, en daarna is het niet zo heel ver meer naar Fazenda Baia Sandi waar de paarden worden achtergelaten en je afscheid neemt van de Pantaneiros die inmiddels vrienden van je zijn! Er staat hier een 4×4 truck klaar om je naar Coxím te brengen waar je voor de laatste nacht je intrek weer neemt in hotel Beira Rio. Opfrisbeurt, diner en overnachting.

Dag 7
Na het ontbijt afscheid van je gids en op eigen gelegenheid (of per transfer) naar Campo Grande voor je volgende Braziliaanse bestemming of terugreis naar huis.

Zwaarte excursie
Voor deze excursie moet je een goede gesteldheid hebben en een geoefend ruiter zijn.

Beste periode
Is tussen half april en eind november, de droge periode.
In de overige maanden kan deze excursie wel worden gemaakt maar door de hevige regenval niet aan te raden.

Verlengen
Van deze excursie is mogelijk met één of meerdere nachten in bijvoorbeeld Coxim of pusada Vila Paraiso.

Groepjes en teambuilding
Door de aard van deze bijzondere excursie is deze bij uitstek geschikt voor kleine groepjes, zéker als teambuilding!

8-daagse excursie
Het Pantanal ruiteravontuur is ook mogelijk als 8-daagse tocht waarbij een andere route wordt gevolgd. Programma en prijzen op aanvraag.

Indicatieprijs 2022

Vertrek dagelijks
Prijs per persoon

Bij 2 personen vanaf ‘op aanvraag’

77-pantanal-ruiteravontuur-intro
 • Paardhuur
 • Zadel en overige benodigheden
 • 2 overnachtingen in een hotel in Coxim
 • 4 overnachtingen in tenten in het veld
 • Alle maaltijden
 • Begeleiding door ervaren Pantanairo’s
 • Engelssprekende gids
 • Vluchten
 • Transfer Campo Grande – Coxim v.v.
 • Verzekeringen (verplicht)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzorgen.
 • We raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • Al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop of zelfs tijdens de rondreis.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.