Pará

Statische gegevens

Gebied: 1.253.164,5 km2
Aantal steden: 143
Populatie staat: 5.886.454
Populatie hoofdstad: 1.386.926
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Januari tot mei
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

Algemene info

Hoofdstad (Belém)
Bélem, de natuurlijke toegang tot het Amazone gebied heeft een prachtige architectuur die zich manifesteert in de herenhuizen, paleizen en kerken in het oude centrum.
Een typische stad in de Amazone; een vochtig warme temperatuur, bossen en de flora en fauna van de regio.

Bélem breidt uit en houdt rekening met de toekomst, maar vergeet hierbij niet haar belangrijke verleden waarbij de Indianen en ‘stadse’ mensen in een stad van 1.386.926 miljoen inwoners in harmonie samenleven.
Belém ligt aan de rechterkant van de Rio Pará in de Amazone Delta, heeft veel blauwbetegelde villa’s en in indrukwekkende barokke stijl gebouwde kerken en forten maar ook gebouwen in moderne constructies zoals de Estação das Docas aan de boulevard, een recreatie gebied met gastronomie, cultuur en evenementen van de stad, dat is Belém!

De tunnels in Belém zijn gevormd door mango bomen die op iedere hoek staan en Ver o Peso markt met exotisch fruit, zoals açaí, de typische drankjes zoals tacacá en de bijeenkomsten van de gelovigen, genaamd Festa do Círio de Nazaré. Dit vindt op de tweede zondag van oktober plaats en trekt 1,5 miljoen volgers, toeristen en pelgrims aan. De synthese van de cabocle cultuur Ver o Peso nodigt u uit om door de geur van het fruit, kruiden en het typische eten, te dwalen. Een combinatie van winkels en openlucht markten, historische herkenningstekens en het erfgoed van de mensheid. Kortom, het verzameld hetgeen wat het meest fascinerende is aan de stad.

Het is een pitoreske haven met vele kleuren. Ingeklemd tussen de rivieren Tocantins en Amazone ligt Marajó eiland. Dit is een attractie die zeker niet gemist mag worden. Het eiland wordt beschouwd als het grootste maritieme eiland ter wereld met bossen in het westen en moerassen in het oosten, waar Aziatische buffalo’s gefokt worden. Het hele eiland heeft prachtige stranden en mangrove moerassen en het midden herbergt een wonderschone flora en fauna.

Culinair

De keuken van Pará is één van meest typische van alle regio’s van Brazilië. Dit is omdat de keuken van Pará direct van de indianen is geërfd. Maar belangrijker, ze zochten in het Amazone gebied naar natuurlijke producten om een rijk en verrassend menu te creëren.

Pato no Tucupi (Tucupi eend)is het bekendste typische gerecht. Verdere gerechten zijn de speciale Pará soep, Tacacá, Jambú, garnalen, in een speciale pan gebakken Pirarucu vis, Vatapá, Caruru, Maniçoba, krab schillen, toc- toc krabben, krabbenklauwen, Desfiado de Pirarucu etc. Deze exotische gerechten kan je in alle typische restaurants vinden.

Cupuaçu, cashewnoten, Açai en Bacuri zijn de meest bekende fruitsoorten van de regio.

Cultuur

Van de mensen die Pará gekoloniseerd hebben is er geen twijfel over mogelijk dat de Portugese invloed het meest betekende. De Portugese nalatenschap is het meest te zien aan de namen van de steden, de rassenvermenging van de mensen en de cultuur van de plaats.

De populaire ritmes die gepresenteerd worden door folklorische groepen met hun typische en sensuele dansen is een grote attractie voor de folklore van Pará.

De populairste dans de Carimbó heeft een aanstekelijk ritme dat snel de overhand neemt over je lichaam.
Reizen in Pará is in contact komen met de meest gastvrije mensen.

Wanneer te gaan

In oktober (de tweede zondag) wordt het Festa do Círio de Nazaré gehouden en trekt 1,5 miljoen volgers, toeristen en pelgrims aan.

Naast het Círio heeft Pará nog een ander traditioneel feest, zoals de Parafolia wat in november plaats vind.

In september wordt er in het kleine stadje Alter do Chão het Festa do Cairé gehouden. Dit is een folklorische feest dat zo traditioneel is, dat het vergeleken kan worden met het feest Boi- Bumbá in Parinthins dat 5 dagen duurt.

Tijdens de maand juni kunnen bezoekers genieten van de junifeesten met hun Boi-Bumbás en de cabocle ópera dat ook wel bekend staat als Cordão dos Pássaros.

Wat mee te nemen

Zien en doen

Marajó: het grootste maritieme eiland van de wereld dat bekend staat om de stierenfokkerijen.
Wat je niet mag missen op je reis: het Papagaio eiland in de nabijheid van Belém, waar iedere ochtend duizenden papagaaien uitzwermen op zoek naar voedsel, het Sacred Art Museum in Belém, de Tocantins- Araguaia, bekend om de visprogramma’s en de stranden van de Atlantische Kust, vooral Salinas.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.