Piauí

Statische gegevens

Gebied: 252.378,5 km2
Aantal steden: 221
Populatie staat: 2.734.152
Populatie hoofdstad: 691.942
Klimaat: Tropisch en gedeeltelijk droog
Regenperiode (kans op regen): Oktober tot april
Gemiddelde temperatuur: 27 graden Celsius

Algemene info

Hoofdstad (Teresina)
De naam Teresina is een hulde aan Vrouwe Teresa Cristina, echtgenote van keizer Dom Pedro II. Zij werd zó bewonderd dat ook Imperatriz in Maranhão en Teresópolis in Rio de Janeiro naar haar werden vernoemd.
Teresina was de eerste geplande stad in Brazilië, in 1852 ontworpen door een meesterbouwer in de vorm van een schaakbord en de enige stad in het noordoosten die niet aan de kust ligt, waardoor de staat Piauí in het binnenland meer ontwikkeld is.
Gelegen aan de rivieren Parnaíba en Poti is het een groene stad, ook al omdat alle straten en avenues rijen bomen, voornamelijk mango’s hebben. De twee rivieren voorzien de stad in het binnenland van stranden welke tussen mei en november, de droge periode, erg populair zijn.
Teresina heeft diverse mjusea die de moeite waard zijn om te bezoeken zoals het Museu Histórico de Piauí, en een aantal kerken en kathedralen waarvan de Loudes kerk het laatst gebouwd werd in de 60’er jaren.

Culinair

Het noordoosten in Brazilië is de meest folkloristische regio.

Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke de Braziliaanse keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft.

De hoofdgerechten zijn vis en vlees, gekookt met de lokale kruiden, zoals cheiro verde (koriander), bieslook, kokosnootmelk, peper en urucum.

Het traditionele gerecht is de capão cheio (gekookte en gevulde haan) en piratinga (een maaltijd van vis met kokosnootmelk en zoete aardappels).

Cultuur

Wanneer te gaan

De regenperiode in Piauí is normaal gesproken tussen januari en april, van mei tot november is de droge periode waarin het in het binnenland erg heet kan worden.

Wat mee te nemen

Lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

Zien en doen

de Delta van Parnaiba is, als één van de drie grootste delta ter wereld zeer de moeite waard om te bezoeken, en ook het nationale park Sete Cidades (7 steden) met prehistorische grotbeschilderingen en rotsformaties, die afkomstig zijn van zeker 400 miljoen jaar terug. De Serra de Capivara is een bezoek ook zeker waard.

Piauí heeft met maar 66 kilometer de kortste kustlijn van alle aan de kust gelegen staten.

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.