Roraima

Statische gegevens

Gebied: 225.116,1 km2
Aantal steden: 15
Populatie staat: 266.922
Populatie hoofdstad: 167.185
Klimaat: Tropisch
Regenperiode (kans op regen): Januari tot mei
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

Algemene info

Hoofdstad (Boa Vista)
de hoofdstad Boa Vista werd pas in 1926 op de tekentafel ontworpen en de symmetrische bouw van deze stad lijkt een eerste schets te zijn van wat 50 jaar later Brasilia zou worden. In tegenstelling tot veel andere nieuwe steden valt hier de ronde theatervorm van de binnenstad op.
Boa Vista is een goudzoekerscentrum en de laatste grote Braziliaanse stad voor je de grens met Guyana of Venezuela oversteekt. Vanuit Boa Vista vertrekken expedities naar o.a. de Yanomami Indianen in het binnenland of een echte berg expeditie naar de hoogste berg van de Amazone, de Roraima.
In het droge seizoen (juli-oktober) heeft Boa Vista een aantal prachtige hagelwitte Amazonestranden waaraan de lokale bevolking graag verblijft in de weekenden en een bezoek dan ook zeker de moeite waard zijn!

Culinair

Cultuur

Wanneer te gaan

Wanneer je in gaat pakken is het verstandig om in gedachten te houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitische steden en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd wel iets vinden waar je naar zoekt in één van de grote winkelcentra.

Wat mee te nemen

Zien en doen

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.