Sergipe

Statische gegevens

Gebied: 22.050,4 km2
Aantal steden: 75
Populatie staat: 1.712.786
Populatie hoofdstad: 445.555
Klimaat: Tropisch en gedeeltelijk droog
Regenperiode (kans op regen): April tot juli
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Celsius

Algemene info

Hoofdstad (Aracaju)
Aracaju is sinds 1855 de hoofdstad van de kleinste Braziliaanse staat Sergipe, de naam is van Indiaanse origine: ‘Ara’ is ara en ‘caju’ is cashew welke in deze omgeving veel voorkomt.
Eén van de mooiste gebouwen is de Catedral Metropolitana waar 13 jaar aan werd gebouwd voor het in 1875 af was.
Bijzonder is de Emperors Bridge welke in 1860 werd gebouwd over de Rio Sergipe voor het bezoek van Keizer Pedro II, een brug die feitelijk nergens heenleidt en alleen als uitkijkpunt wordt gebruikt.
Aracaju heeft een aantal musea waaronder het Historisch en Geografisch Museum en het Sergipe Memorial waarin de historie van de staat Sergipe wordt tentoongesteld.
De rivier de Sergipe die dichtbij de stad stroomt heeft veel mangroves en is hierdoor een grote leverancier van krab, welke je kunt eten aan de Passarela do Caranguejo (krab snelweg), een plek aan de boulevard vol met restaurants en bars.

Culinair

Het noordoosten van Brazilië is rijk aan folklore.
Een groot deel van de folklore bestaat uit de regionale keuken welke de Braziliaanse keuken samen met de Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse op een hoger plan getild heeft.

Één van de heerlijkste maaltijden is gemaakt van vis en schaaldieren, afkomstig uit Sergipe zelf, inclusief moqueca de pitu (stoofpot gemaakt van zoetwater steurgarnalen).

Ook wordt er door de inwoners van Sergipe en toeristen vaak aan het strand gebarbecued waarbij veel vis en krab gegeten wordt. Je bent bijna verplicht om één van de typische maaltijden van vis, bonen of oesters te bestellen die geserveerd worden in hun eigen sap, of ergens anders één van de typische maaltijden van de staat, zoals pacoca. Dit is een heerlijke mix van gedroogd en in stukken gesneden vlees, met casavameel bestrooid.

Cultuur

Wanneer te gaan

Wat mee te nemen

Lichte katoenen kleding, zoals bermuda, T-shirts en sandalen. Vergeet vooral geen goede zonnebrandcreme met een hoge factor mee te nemen!

Wanneer je tóch iets zou vergeten mee te nemen kan je in gedachten houden dat de steden in Brazilië erg groot, modebewust, kosmopolitisch en géén kleine toeristen dorpjes zijn. Als er iets ontbreekt in je garderobe zal je bijna altijd kunnen vinden in één van de grote winkelcentra.

Zien en doen

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.