Angra dos Reis

Algemene info

Het kleine plaatsje Angra dos Reis (de kreek der koningen) bevindt zich op ongeveer 150 kilometer ten zuiden van Rio de Janeiro aan de schitterende Costa Verde, de Groene Kust. Deze kust wordt geflankeerd door de Serra do Mar, een kustgebergte met prachtige wouden en nog mooiere panorama’s over de kustlijn.

Angra dos Reis is een paradijs voor watersportliefhebbers: duiken, snorkelen en zwemmen is hier een feest in het heldere en qua temperatuur altijd aangename water.

Meer dan 2000 tropische stranden en bijna 400 exotische eilandjes wachten op de bezoeker die op zoek is naar zon, zee, strand en ontspanning.

Angra dos Reis is tevens huisvesting voor een Mariniers school, heeft een leuke dagelijkse openlucht markt, een visafslag en een aantal kerkjes (o.a. Igreja da Ordem Terceira de Nossa Senhora do Carmo) die de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Stranden met exotische namen als Praia da Figueira, Praia das Eguas, Praia de Mambucaba en Praia Vermelha zijn een dagbezoek meer dan waard. Praia Bonfim en Praia Grande even ten zuiden van het plaatsje zijn het populairst en liggen wat verscholen achter de kustbegroeiing.

In de avond biedt Angra dos Reis voldoende restaurants en bars om je dag op een aangename manier te besluiten.

Bezienswaardigheden

– Procissão Marítima do Ano Novo (evenement)
– de escuna
– Gipóia eiland

Restaurant tips

– Ilha de Itanhangá, Ilha de Itanhangá (strand)
– Cheiro Verde,Rua Cel. Carvalho 450
– Chez Dominique (Frans), beira rio 101

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.