Barra de São Miguel

Algemene info

Barra de São Miguel ligt 35 km ten zuiden van Maceió en wordt beschouwd als het grootste toerist resort gebied van Alagoas. De stranden van Atalaia, Niquim, Praia Bonita, Praia do Meio, Porto de Vacas, Barra-Mar en Saquarema vormen een prachtige ketting van stranden welke de toeristen betoveren met z’n paradijselijke verschijning. Een koraal afsluiting, naast de oever, houdt het water kalm. Het water heeft het hele jaar een goede temperatuur.

De Niquim River loopt door Barra de São Miguel en is herkenbaar door z’n honingkleurige water. Moerassen, eilanden en zandduinen worden zichtbaar wanneer het eb is, ook dit is een deel van het natuurschoon. Weg van de kades van Atalaia en Saquarema stranden, motorboten en zeilboten geven tochten naar een van de meest bezochte stranden in Alagoas: Gunga Beach, door magazine Guia 4 Rodas beschouwd als een van de mooiste stranden in Brazilië.

Met een grote populatie van ongeveer 6.500 inwoners heeft de stad toerisme gevonden en profiteerd van z’n belangrijkste mogelijkheid.

Bezienswaardigheden

Tours:
– Met de boot tot Gunga beach en Lagoa do Routeiro
– Marapé Dunes ( toeristisch complex )
– Bugue

Te bekijken:
– Mirante

Restaurant tips

Gevariëerd:
– La Tablita
– R. Salvador Aprato, 30 do Tio
– Pça S. Pedro
– Restaurant Passarela
– Gasparino’s Restaurant
– Touristic Terminal Restaurant

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.