Belterra

Algemene info

Belterra is een in de 30’er jaren van de vorige eeuw door Henri Ford gesticht plaatsje voor de arbeiders op zijn rubberplantages en fabrieken in Fordlandia ten zuiden van Belterra.
Het is dan ook het enige plaatsje in heel Brazilië op Amerikaanse leest geschoeid: brede straten met nummers in plaats van namen, huizen met veranda’s en tuinen ervoor, grenzend aan de straten, brandweerkranen op verschillende punten in de stad, een bioscoop en een ziekenhuis, het eerste ziekenhuis van Brazilië.
Na de teloorgang van de rubberindustrie en de beurskrach waarbij Henri Ford erg veel geld verloren heeft en zich terugtrok uit dit gebied, is Belvilla een slaperig stadje met veeteelt als voornaamste bron van inkomsten. Het staat dan ook bekend om de rodeo’s welke regelmatig worden gehouden.
Het door Henri Ford gebouwde ziekenhuis bleef tot de 80’er jaren in gebruik, waarna het in onbruik raakte. Het typische is dat bedden, instrumenten, potten vol met pillen en patiëntenkaarten nog op de plaats staan waar ze werden achtergelaten, een surrealistische sfeer creëerend.

Bezienswaardigheden

– het Henri Ford ziekenhuis

Restaurant tips

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.