Canela

Algemene info

Canela ligt 119 km van de hoofdstad Porto Alegre. De stad heeft ongeveer 1.000 inwoners en biedt veel charme in de vorm van koloniale stijl wat te zien is in huizen, kerken en openbare gebouwen.
Vanuit Canela kunnen een aantal zeer mooie natuur/ecologische excursies woreden gemaakt, excursies naar de wijnbouwgebieden en naar de grootste canyon van Brazilië: Itaimbezinho.

Bezienswaardigheden

Castelinho do Caracol en de waterval, die dezelfde naam heeft, staan ook bekend als bezienswaardigheid onder de toeristen. The Castelinho do Caracol, helemaal van hout gemaakt, was het eerste verblijf in de stad en is vandaag de dag een landmerk. Het huis is nu een museum, wat de toeristen de mogelijkheid bied om meer te leren over de duitse immigratie.

Maar een van de attracties die de voorkeur krijgt is de Cascata do Caracol, in het instand gehouden bos en heeft een 131 meter hoge waterval. Het is ook de moeite waard om de kabelbaan te nemen naar top van de berg, voor erg mooi uitzicht. Er zijn meerdere ecologische parken in het gebied

Wanneer u een bezoekt brengt aan Canela moet u een bezoek brengen aan de Catedral de Perda of Igreja Nossa Senhora de Lourdes

Restaurant tips

– Allspice Bistrô (gevariëerd), Av.Osvaldo Aranha 391 Lojas 9 e 10
– Al Pesto (Italiaans), R.Helmut Schmidt 109 (Vila Suíça)
– Café Canela (gevariëerd), Praça João Corrêa 7
– Bela Vista (café colonial)

Bars (IVT)

– Dos Metralhas Bar

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.