Ilhabela

Algemene info

Ilhabela is zonder twijfel één van de mooiste plaatsen aan de kust tussen Santos en Rio de Janeiro. Het is een vulkanisch eiland met bergen tot een hoogte van 1370 meter en bedekt met een dicht tropisch woud.

Dozijnen watervallen, prachtige stranden en een azuurblauwe zee hebben bijgedragen aan de populariteit van het eiland, en samen met de vele koloniale Portugese gebouwen is het een eiland waar het goed vertoeven is.

Het is in de weekenden een populaire bestemming voor de inwoners van het grote São Paolo, waar met name de rijken ervoor gezorgd hebben dat er luxe hotels en een jachthaven gebouwd zijn. Het hoofdstadje Vila Ilhabela ligt aan de beschutte westkant van het eiland en heeft ca. 6000 inwoners, welke leven van de visvangst, suikerrietplantages en het toerisme.

Op het eiland zijn verschillende wandelingen te maken over goed aangegeven paden, waarbij de bezoeker overweldigd wordt door de schitterende natuur, de watervallen (mogelijkheid om te zwemmen), bergen en diersoorten.

Het oosten en zuiden hebben de mooiste stranden, maar zijn soms wat moeilijk te bereiken doordat de conditie van de wegen niet in optimale staat wordt gehouden door de huiseigenaren, welke het liefst zo stil mogelijk wonen.

Al met al is Ilhabela een bezoek méér dan waard, ondanks het feit dat het voor Braziliaanse begrippen een duur eiland is vanwege de populariteit.

Bezienswaardigheden

Stranden:
– Perequê
– Itaguassu
– Itaquanduba
– Saco da Capela
– Engenho d’Água
– Saco do Indaiá
– do Viana
– do Arrozal
– Pedra do Sino

Evenementen:
– Garnalen Festival

Watervallen:
– do Gato
– da Laje
– da Toca
– da água Branca

Kerk:
– Igreja Matriz Nossa Senhora d’Ajuda

Excursies:
– met schooner naar Jabaquara strand
– met jeep naar Baía de Castelhanos
– met boot naar Bonete of Castelhanos strand

Toeristisch avontuur:
– duiking
– trekking

Restaurant tips

– Bacalhau (gevariëerd), Av. José Pacheco 7942
– Barulho d’água (gevariëerd), R. Manoel Pombo 250 (Curral)
– Viana (vis), Av. Leonardo Reale 1560

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.