Lençóis

Algemene info

Lençóis (letterlijk vertaald: lakens).

Deze stad in het midden van de staat Bahia is een historisch monument uit de 19e eeuw en ligt in een onontgonnen gebied met veel cactussen. Lencóis was eens een rijke stad omdat er diamanten gedolven werden en gelukkige ‘garimpeiros’ en handelaren bouwden grote en luxe huizen en stuurden hun kinderen naar kostschool in Frankrijk, omdat dat mode was en je anders niet meetelde. Hun vrouwen kleedden zich naar de laatste Parijse mode en Frankrijk vestigde in Lencóis een consulaat, wat tegenwoordig een attractie is voor de ongeveer 7000 inwoners.

In het hart van de bergachtige Chapada Diamantina ligt het stadje Lençóis dat in zijn geheel is uitgeroepen tot Nationaal Monument. En dat betekent vanzelfsprekend dat dit ook een openluchtmuseum is waar koloniale architectuur te vinden is. Lençóis is dus uitvalsbasis voor uitgebreide verkenningen van de Chapada Diamantina, dat overigens nog veel meer te bieden heeft dan alleen natuur.

De stad heeft een eigen muziekstijl ontwikkeld, de ‘musica serteneja’, die het best vergeleken kan worden met Amerikaanse country muziek, wat in heel Brazilië zeer populair is.

Bezienswaardigheden

– Parque Nacional da Chapada Diamantina
– Poço Encantado
– Torrinha
– Lapa Doce
– Da Pratinha
– Poço Azul
– Parque de Lençóis
– Marimbus, deze rit duurt 2,5 uur.

Restaurant tips

– Cozinha Aberta – R. da Baderna, 111
– Neco’s Bar – Pça Clarim Pacheco, 15
– A picanha na Praça – Pça Otaviano Alves, 62
– Pizza na Pedra – Av. Sr. dos Passos, 20

In Rio de Contas:
– Raposo – BA 148, 3 KM
– Sobradão – R. 15 de Novembro, 4
– Orchidarium – Largo do Rosário, 89

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.