Mangaratiba

Algemene info

Mangaratiba is een klein vissersplaatsje aan de Groene Kust, 100 kilometer ten zuiden van Rio de Janeiro. Het plaatsje heeft 22.000 inwoners die voornamelijk van de visvangst leven, maar het toerisme wordt hier een belangrijke werkgever doordat er in de onmiddellijke omgeving veel (water)sporten en excursies te maken zijn.

Ondanks de geringe omvang van het plaatsje zijn er een aantal interessante bezienswaardigheden als de Igreja de Nossa Senhora da Conceicao das Dores, de Igreja de Sao Joao Marcos, Igreja Matriz de Nossa Senhora da Guia, de Ruinas de Antiga Cidade de Sao Joao Marcos, de Ruinas do Antigo Teatro en verschillende baaien in de omgeving.

Er liggen voor de kust een aantal mooie eilandjes, Ilha de Jaguanum, Ilha de Itacarucá en Ilha de Guaíba welke per (georganiseerde) zeiltocht te bezoeken zijn.

Doordat Mangaratiba gelegen is in een baai en omgeven door een aantal bergen is een verblijf hier altijd zeer aangenaam door de zwoel waaiende zeebries, en is het hier mogelijk te duiken.

Bezienswaardigheden

Mangaratiba heeft een aantal hele mooie stranden, genaamd:
– de Mangaratiba in het centrum
– da Ribeira
– Ibicuí
– Muriqui
– do Saco de Mangaratiba
– São Brás

Restaurant tips

– Toca da Garoupa, Av. Litorânea 345

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.