Praia do Forte

Algemene info

Praia do Forte betekent strand en zeeschildpadden. Het gezellige plaatsje leent zich uitstekend voor een meerdaags verblijf. Vlakbij het plaatsje ligt een reservaat en tevens broedplaats voor zeeschildpadden. Dit reservaat heeft 12 kilometer aan verlaten en oorspronkelijk strand, wat zo in stand wordt gehouden i.v.m. de schildpadden welke in alle rust eieren kunnen komen leggen. Er zijn vanuit Praia do Forte talloze excursies en avontuurlijke tochten te maken naar het binnenland. Een belangrijke bezienswaardigheid zijn de ruines van het Garcia d’Avila kasteel, wat gezien wordt als het eerste belangrijke Portugese gebouw in Brazilië. Gebouwd in 1551 door Garcia d’Avila en goeverneur Tomé de Souza, bleef het in gebruik als defensief kasteel/fort tot 1835, waarna het snel in verval raakte.

Voor toeristen en hoofdzakelijk de jongeren is er veel te doen in Praia do Forte. Er is veel muziek en barretjes en restaurants die de hele avond open zijn. Verder kunnen er nog vele populaire activiteiten gedaan worden waaronder diverse watersporten, paardrijden, kanoeën en trekkings door het nabij gelegen natuurreservaat.

Het gebied rond Praia do Forte is doorkruist met riviertjes en omgeven door natuurlijke wouden. De branding en koraalriffen vormen hele mooie natuurlijke zwembaden. Langs het mooie witte zandstrand staan vele palmbomen.

Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius is het in Praia do Forte altijd goed weer om iets te ondernemen. Het is er niet te warm, waardoor u altijd iets kunt gaan doen, of wanneer u daar een keer geen zin in heeft, heerlijk kunt luieren met een boek en drankje in een ligstoel aan het strand.

Bezienswaardigheden

– Castelo Garcia d’Ávila

Restaurant tips

– Sabor da Vila (gevariëerd), Av. ACM
– Taverna Paradiso (Italiaans), Av. ACM
– Japa (Japans), Rua do Linguado

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.