Alto Paraíso de Goiás

Algemene info

Alto Paraíso de Goiás is de belangrijkste plaats van de staat Goiás. Het nationaal park “Chapada dos Veadeiros” is gelegen aan de hoofdweg van de routes GO-118 en de GO-327.

De staat Goiás wordt beschouwd als staat van heiligdom, van mystiek, buitenaards toerisme en spiritualisme. Alto Paraíso de Goiás heeft dan ook fantastische verhalen over vliegende schotels en buitenaardse wezens.

Naast het buitenaardse toerisme is de stad ook ideaal voor eco-toerisme, sinds de gemeenschap een hoog ontwikkeld ecologisch besef heeft. Natuur is er in overvloed in Alto Paraíso de Goiás, en veel bezienswaardigheden kunnen worden ontdekt. Een paar voorbeelden zijn de watervallen, valleien, bergen en kwekerijen. Veel plaatsen zijn wel gedeeltelijk bereikbaar met de auto, maar zullen verder te voet over trekkerspaden van 300 meter tot wel 10 kilometer bereikt moeten worden.
De stad heeft een goede infrastructuur met als doel het toerisme. De plaats biedt verschillende mogelijkheden; pousada’s, hotels, ranch-style hotels, restaurants, bars, pizzerias, handarbeid winkels en een toeristenkantoor. Via het toeristenkantoor is het mogelijk toergidsen te huren.

Bezienswaardigheden

Chapada dos Veadeiros
Naast het bezoekerscentrum van “Veadeiros National Park” is een speciale huisvesting voor onderzoekers. Bezoekers worden vergezeld door gidsen, die kunnen worden gehuurd in Alto Paraíso de Goiás of São Jorge stad, vlakbij het park.

Chapada dos Veadeiros is een gebied met onvergelijkbare pracht, en is interessant te bezoeken in zowel het droge seizoen als het regen seizoen. Door de indrukwekkende energie trekt het gebied mensen met interesse in het mystieke en in eco-toerisme. Chapada dos Veadeiros staat ook bekend om haar beroemde watervallen, trektochten en een onvergetelijk landschap. Hier blijft de natuur ongerept door de gemeente, mede dankzij de IBAMA, een mileu-instituut van zowel de lokale gemeente en de lokale publieke administratie.

Restaurant tips

– Rancho do Valdomiro
– Jambalaya (gevariëerd), R.7, qd 6, lt 1 (Estância Paraíso)
– Massas da Mamma (Italiaans), R. S. José Operário 305

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.