Araguaia

Algemene info

De Araguaia Rivier wordt beschouwd als de visrijkste in de wereld, net als Bananal Island. Dit is het grootste eiland gelegen in de rivier Araguaia. Het gebied biedt goede hotels en excursies op speciale boten voor vissport liefhebbers.

De plantengroei en de fauna in het gebied zijn karakteristiek voor de overgang van twee grote Braziliaanse ecosystemen, de Cerrado en de Floresta Amazônica. Vanaf daar laat de natuur zich op verschillende manieren zien; velden en braakliggende terreinen, plantengroei tegen de rivieroever maar ook tropische regenwouden.

De Vale do Araguaia is verdeeld in twee gedeeltes: het Araguaia gedeelte (de Médio Araguaia) en het Baixo Araguaia gedeelte. Wanneer je een tocht maakt door de wateren van de Araguaia zal je een onvergetelijke ervaring opdoen.

De steile bergkloven van de rivier, de rivier oevers, de ontelbare prachtige stranden vormen een duizelingwekkend landschap en de meest verschillende vogelgroepen en misschien zelfs een ontmoeting met de mysterieuze bruinvis maken een tocht tot een onvergetelijke ervaring!

Bezienswaardigheden

– Tocht over de Rivier Araguaia met boot
– Bananal Eiland
– Vissen
– Stranden
– Conceição do Araguaia
– Aruanã
– Luís Alves
– São Félix do Araguaia

Restaurant tips

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.