Balneário Camboriú

Algemene info

Balneário Camboriú is een middelgrote provincieplaats in het noorden van Santa Catarina, en is gebouwd naar het voorbeeld van de Copacabana in Rio de Janeiro. Vanaf een afstand bekeken lijkt de stad hier ook werkelijk op, de halve ronding van boulevard en strand, de hoge gebouwen, de met tropisch groen begroeide bergen, de baai, zelfs het Christusbeeld (hoewel veel kleiner) en de bestrating van de boulevard doen aan de Copacabana denken.
Balneário Camboriú is een populaire badplaats bij Brazilianen, welke de stad in het hoogseizoen doen groeien van 50.000 tot meer dan 500.000 inwoners, een gezellige drukte van belang dus! De stad heeft een baai met een jachthaven en één van de weinige kabelbanen in Brazilië, welke de bezoeker over een lengte van 1600 meter brengt tot een hoogte van ongeveer 240 meter waar op de berg Morro de Aguarda een uitkijkpost, verschillende wandelpaden en een avontuurlijk park zijn gevestigd. Aan de andere kant van de berg is het mogelijk het prachtige strand Laranjeiras te bezoeken.
Verder kent Balneário Camboriú op ca. 10 km. ten zuiden van de stad het Praia do Pinho, het eerste nudistenstrand in Brazilië.

Bezienswaardigheden

– Parque Temático Cyro Gevaerd
– kabelbaan naar de Morro de Aguarda
– Cristo Luz, het 33 meter hoge Christusbeeld

Restaurant tips

– Gaúcha, Av. Normando Tedesco 1223
– Estaleirinho, Estrada Geral de Estaleirinho
– Vieira’s, Avenida Atlantica 5700
– Famiglia Dillda, Rua Dom Afonso 450 (via Gastronõmica)

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.