Blumenau

Algemene info

Tot het midden van de 80’er jaren was Blumenau een bekend centrum voor textiel en de productie van kristal. Sindsdien staat de stad met z’n typisch houten huizen in Duitse stijl, een overblijfsel uit de Duitse kolonisatie periode, voornamelijk bekend om de grote festivals die hier worden gehouden: nadat de stad grotendeels was verwoest door een overstroming in 1983, besloot het lokale bestuur een festival te organiseren om geld in te zamelen voor de wederopbouw. Het Oktoberfest werd zo geboren, een bierfestival dat sindsdien een traditie is geworden en miljoenen mensen aantrekt gedurende de zeventien dagen van het festival.

Het Oktoberfest is gebaseerd op het festival met dezelfde naam in Munchen, met iedere dag een ander en gevariëerd programma zoals typische muziekbands en volksdansgroepen in de straten van het gezellige centrum.

Dichtbij Blumenau ligt het plaatsje Pomerode waar 90% van de 20.000 inwoners Duits spreekt, de kinderen leren alleen Portugees op school maar spreken thuis Duits. Hier worden processies gehouden zoals in Duitsland, met de met bloemen en guirlandes versierde praalwagens. Het festival in Pomerode wordt in januari gehouden met veel accordeon muziek en typisch Duits eten zoals sauerkraut en gevulde eend met rode kool.

Het grootste textielbedrijf in de Itajai vallei is nog steeds in Blumenau – Hering, met veel eigen winkels in heel Brazilië- en is de derde in grootte van de wereld. De textielexport vanuit de Itajai vallei bedraagt 400 miljoen dollar per jaar.

Bezienswaardigheden

– Oktoberfest
– Museu da Familia Colonial
– Parque Ecológico Spitzkopf
– Glaspark

Restaurant tips

– Abendbrothaus (Duits), R.Henrique Conrad 1194 (V.Itoupava)
– Gruta Azul (Duits), Av.7 de Setembro 1213 Lj 69 (Shop.Meumarkt)
– Trattoria di Mantova (Italiaans), Al.Rio Branco 833
– Cafehaus Glória (Hotel Glória), Av.7 de Setembro 954 (Café Colonial)

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.