Boa Vista

Algemene info

Boa Vista ligt op de westoever van de Rio Branco, op 220 kilometer afstand van de grens met Venezuela, en is hoofdstad van de noordelijkste staat Roraima. Door de noordelijke ligging zijn de afstanden naar de overige steden in Brazilië groot: Brasilia 4275 km., Rio de Janeiro 6000 kilometer.

Handel wordt voornamelijk gedreven met Manaus en Bonfim in Brits Guyana, de enige twee steden met een verbinding over de weg naar Boa Vista.

Zoals veel andere steden is Boa Vista een geplande stad, maar door de geografische ligging heeft het slechts 168.000 inwoners op een totaal van 267.000 in de 15 andere steden van de staat Roraima. De stad is gebouwd in de vorm van een ventilator, waarbij de armen allemaal uitkomen op het centrale plein in de stad.

Boa Vista is groen met o.a. veel mangobomen, en heeft een aangenaam klimaat. Ondanks dat het niet aan zee ligt heeft het wél een aantal mooie rivierstranden aan de Rio Branco, dichtbij de Macuxi brug. Van deze stranden wordt graag en veel gebruik gemaakt door de bewoners.

Bezienswaardigheden

Souveniers:
– Artcraft

Excursies:
– Igarapé Água Boa

Bezienswaardigheden:
– Parque Anauá

Restaurant tips

– Casa do Mário (Italiaans), Av. Ville Roy 7782 (São Vicente)
– Xurimá (regionaal), Av. Ville Roy 3882 (Aparecida)
– Ver o Rio (vis), Rua Floriano Peixoto 116

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.