Teresina

Algemene info

De hoofdstad van Piauí was de eerste geplande stad in Brazilië. Al in 1852 werd de stad op papier getekend door een meesterbouwer in de vorm van een schaakbord. De stad ligt aan de monding van de rivieren Parnaiba en Poti en staat bekend als de groene stad, omdat alle straten en avenues worden omzoomd door voornamelijk mangobomen.

De beide rivieren hebben een aantal populaire stadsstranden welke voornamelijk in de droge periode tussen mei en november volop bezocht worden, wanneer het terugtrekkende water prachtige meren vormt.

Teresina heeft veel monumenten zoals de uit 1886 stammende Igréja St. Benedict en het Teatro 4 Septembro in neo klassieke stijl uit 1893.

Van modernere tijd is de Igréja Nossa Senhora do Lourdes uit 1961 met veel beelden van de bekende beeldhouwers Dezinho en Expedito, en de tuinen van het Palacio Karnak, ontworpen door de bekendste Braziliaanse landschapsarchitect Burle Marx.

Een bezoek aan Teresina is niet compleet zonder de legende van ‘Gourd’ te horen: volgens de overlevering leeft het wezen met de starende ogen in het water waar de beide rivieren samenkomen, en is het slachtoffer van een vloek die meer dan twee eeuw geleden werd uitgesproken: hij kan alleen uit het water komen wanneer het hem lukt om zeven jonge meisjes te ontmaagden. Er zijn inwoners die zweren ‘Gourd’ gezien te hebben…

Bezienswaardigheden

– Teatro 4 de Setembro
– Museu do Piauí
– Casa de Cultura
– Parque Encontro dos Rios
– Igréja Nossa Senhora do Lourdes

Restaurant tips

– Camarao do Elias, Av. Pedro Almeida 457
– Dona Maria, Rua Profesor Joca Vieira 909
– Alfrédo da Peixada, Rua Napoleao Lima 1349
– O Pesquerinho, Rua Domingos Jorge Velho 6889

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.