Brasilia

Algemene info

Al sinds de 19e eeuw sprak men in Brazilië over een nieuwe hoofdstad. President Kubitschnek maakte hier in 1956 een verkiezingsitem van en na zijn winst werden zijn plannen uitgevoerd, waarna de stad in vier jaar tijd werd ontworpen en gebouwd. De stedelijke planner Lucio Costa, architect Oscar Niemeyer en landschapsarchitect Burle Marx creërden deze in het binnenland gelegen hoofdstad, hierbij rekening houdend met woonwijken, een groot kunstmatig meer en het landschap.

Brasila werd op 21 april 1960 uitgeroepen tot hoofdstad. Van boven af bekeken heeft het de vorm van een vliegtuig, of van een pijl en boog. Door het unieke ontwerp en de architectuur staat Brasilia onder de protectie van UNESCO’s World Heritage.

Musea, kerken en regeringsgebouwen rezen uit de voormalige savanne, men moet het zien om het te kunnen geloven. Gebouwen als het Alvorado paleis, de Metropolitan kathedraal en het Nationale Congres zijn drie van de bijzondere ontwerpen en de moeite waard om bezichtigd te worden.

Heden ten dage wonen en werken er ca. 400.000 mensen in deze futuristische stad, voornamelijk in overheidsfuncties en op hoofdkantoren van banken.

Op het plein voor het gebouw van het Nationaal Congres (Praça do Cruzeiro/Eiseo Monumental) staat de jongste aanwinst: het Pantheon, gewijd aan Tancredo Neves, de grondlegger van de nieuwe republiek, de eerste burgerpresident in 1985 na de militaire dictatuur, maar overleden voordat hij het ambt officieel kon aanvaarden.

In het Pantheon zijn zwartwitschilderingen te zien van João Camara met Tiradentes als hoofdfiguur op verschillende momenten in Braziliës geschiedenis.

Bezienswaardigheden

– Catedral Metropolitana
– Templo da Legião da Boa Vontade
– Santuário Dom Bosco

Musea:
– de Valores
– Memorial JK
– Nacional de Gemas
– Centro Cultural Banco do Brasil

Parken:
– Parque Nacional de Brasilia
– Chapada Imperial
– da Cidade ( Sara Kubitschek )
– Jardim Botânico
– Zoológica
– Bay Park

Restaurant tips

Gevariëerd:
– O Convento, Setor de Habitações Individuais Sul, Ql 9 cj 9 casa 4 (Lago Sul)
– Patu Anú (lago), Setor de Mansões do Lago Norte trecho 12, cj 1 casa 7
– Dudu Camargo, Comércio Local Sul, qd. 303 bl A lj 3
– Piantella, Comércio Local Sul, qd 202 bl A lj 34
– Universal Diner, Comércio Lokal Sul, qd. 210 bl B lj 30

Verder:
– Bargaço (baiano), Comércio Local Sul, qd 405 bl D lj 36
– Lagash (Arabisch), Comércio Local Norte, qd. 308/309 bl B lj 11/17

En de vele Spaanse, Franse, Italiaanse, Japanse en Portugese restauranten, die overal te vinden zijn.

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.