Bonito

Algemene info

Het stadje Bonito is gelegen in de “Serra da Bodoquena” in het zuiden van de Pantanal. De voornaamste trekpleisters van dit gebied zijn de prehistorische grotten, kristal heldere watervallen, de natuurlijke aquaria en de archeologische kanten. Dit zijn slechts een paar voorbeelden want naast dit komen toeristen ook voor andere bezienswaardigheden.

Wanneer je een bezoek brengt aan de Pantanal mag je niet de kans mislopen om een plaats te leren kennen die zo mooi is: “Bonito”. De kalksteengrond van het gebied is de grootste reden van het natuurschoon. De kalksteen ondergrond geeft de wateren van de Formoso, Mimoso, Sucuri, Peixe, Perdido en de Prata rivieren en de lokale meren en bronnen de transparante kleur. De poreuse geologie is veranderd in bochtige kalksteen kunstgalerijen.

Ondergrondse uitgravingen hebben beeldgehouwen met de kracht van duizend jaren van stromingen, een waaier aan ansichtkaart taferelen creëerend.

Bezienswaardigheden

De grotten met lagunes met helder water als een finishing touch is het hoogtepunt in dit grotkundige caleidoscoop. Om alles te weten te komen over wat Bonito te bieden heeft, heeft u minimaal vier dagen nodig. De bezienswaardigheden zijn van enige afstand van de stad vandaan. Een alternatief, voor degene die niet aankomen met de auto, is om een auto te huren bij een lokale dealer of met een georganiseerde tour meegaan met gidsen en met een minivan.

Souveniers:
– Artcraft

Evenementen:
– Winter Festival

Watervallen:
– Rio do Peixe
– Boca da Onça
– do Rio Aquidabã

Grotten:
– do Lago Azul
– de São Miguel

Excursies:
– Buraco das Araras
– Projecto Vivo
– Bóia Cross
– Monte Cristo
– Drijven in de Prata rivier, Rio Sucuri en Bonito Aventura

Restaurant tips

– Cantinho do Peixe (vis), R.31 de Março 1918
– Castellabate (gevariëerd), R.Cel.Pilad Rebuá 2168

Pilad Rebuá Straat:
– Casarão
– Aquário
– Taboa

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.