Carolina

Algemene info

Carolina is een vriendelijk provinciestadje van zo’n 30.000 inwoners, welke als voornaamste inkomstenbron visserij en landbouw hebben. Iedere avond is het op het centrale plein van Carolina een gezellig komen en gaan van mensen, welke graag flaneren na de avondschool.

De grote rivier Tocantins vormt de grens tussen Maranhão en Tocantins, en gedurende de droge maanden juni-september ontstaan in de rivier prachtige stranden welke maar al te graag door de bewoners worden bezocht, vooral in de weekeinden.

Carolina vormt de startplaats van veel (avontuurlijke) excursies in de Chapada das Mesas, een savanne-achtig gebied van tafelbergen en ontelbare grote en kleine watervallen welke in de droge periode kristalhelder zijn. Dit geweldig mooie natuurgebied is nog nauwelijks ontdekt door toeristen en alleen al daarom zeer de moeite waard te bezoeken.

Bezienswaardigheden

De Chapada das Mesas, een uitgestrekt gebied met tafelbergen, savannes en ontelbare watervallen diep verscholen in de bossen. Het gebied is zó uitgestrekt dat nieuwe watervallen nog steeds worden ontdekt.

Restaurant tips

– K-Funé, Rua José Augosto 90

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.