Cuiabá

Algemene info

Bij de eerste kennismaking lijkt Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso, een rustige stad met veel groene aanplant en een goede mix tussen koloniaal verleden en moderniteiten, waarin de belangrijke universiteit een grote rol speelt. Maar Cuiabá is veel meer dan dat.

Gedeeld door de Rio Cuiabá werd de stad in de 18e en 19e eeuw aangedaan door onderzoekers en avonturiers die vanuit São Paulo op expeditie gingen over de Rio Tiete, Rio Paraná en Rio Cuiabá, zich vestigden in het middenwesten en nederzettingen stichtten om in deze regio naar goud te zoeken.

Daterend uit die tijd heeft de stad kerken als de Nossa Senhora de Rosário, welke door slaven in 1722 werd gebouwd en een altaar van bladgoud heeft.
Het in een voormalig landhuis gevestigde Museó Pedra Ramis Bucair huisvest meer dan 4.000 archeologische voorwerpen uit die tijd, inclusief het skelet van een 120 miljoen jaar oude tyrannosaurus en stenen bijlen uit de Neolitische periode.

Vanuit Caiabá, en bijna een verlengstuk van de stad, is het berggebied Chapada dos Guimarães eenvoudig te bereiken. De Chapada dos Guimarães is een mystiek gebied met grotten, watervallen, kreken en canyons, uitgeslepen in de rode zandstenen bergen. De legendes van dit gebied verhalen o.a. van de positieve energie die ervan uitgaat en zélfs dat er een ‘Ufoport’ is voor UFO’s op het hoogste punt van de Morro de São Geronimo.
Ook zou de Chapada do Guimarães hét geodesisch (vorm en afmeting van de aarde)centrum van Zuid Amerika zijn.

Bezienswaardigheden

Winkelen:
– Artesanato Indígena

Musea:
– Rondon ( do índio )
– do Rio Cuiabá

Zien:
– Zoológico
– Ateliê Filhos da Terra
– Aquário Municipal

Restaurant tips

– Peixaria Popular, Av.S.Sebastião 2324 (Goiabeiras)
– Al Manzur (Arabisch), Cachoeira das Garças (acesso pela Av. Arquimedes Pereira Lima-antiga estr. do Moinho)
– O Regionalíssimo (regionaal), Rua 13 de Junho 38 (Casa do Artesão)

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.