Pantanal (Noord)

Algemene info

Ooit op piranhas gevist?
In de Pantanal ga je dat zéker doen!

Nationaal Park Pantanal in de staten Mato Grosso en Mato Grosso do Sul is een ongerept natuurgebied voor de ware natuurliefhebber.
De veelzijdigheid van de kleurrijke flora en fauna is zó geweldig dat iedere bezoeker, zónder uitzondering, onder de indruk raakt.

Tussen de bomen langs de rivieren zijn ibissen, reigers, ooievaars en Kingfishers te zien, en op de oevers liggen kaaimannen in de hitte van de zon te rusten.
Zoog- en knaagdieren treft men aan, waaronder het grootste knaagdier ter wereld, de capibara, welke er uitziet als een uit zijn krachten gegroeide cavia.
In de maanden november t/m maart overstroomt de Pantanal, waardoor het mogelijk is per boot vér in kreken te komen en veel excursies vanuit de fazenda per boot/kano worden gemaakt.
In deze periode is de temperatuur gemiddeld 30-35 graden met hevige regenbuien en een hoge luchtvochtigheid. In de overige maanden ligt de temperatuur tussen 35-40 graden met een lage luchtvochtigheid en is toegang tot de Pantanal over de weg eenvoudiger.

De Pantanal, ook wel ‘terra de ninguem’ (niemandsland) genoemd, is een half-open, tropisch gebied dat jaarlijks in het regenseizoen (november t/m maart) voor het grootste deel onder water staat.
Water en zon: dé droomcombinatie voor een weelderige plantengroei en een schitterende biotoop voor de meest fascinerende dieren van onze aardbol.
270 verschillende vogelsoorten, waaronder de papagaai, toekan, ibis, kingfisher, colibri en jabiru-ooievaar.
In waterpoelen en rivieren leven veel kaaimannen, reuze rivierotters en piranhas.
Verder treffen we iguana’s, miereneters, capibaras, anacondas en apen aan.
En last but not least, de Pantanal biedt een zeer goede kans om er de Jaguar tegen het lijf te lopen!

De Pantanal, zéér rijk aan gras- en graasgronden, bezit samen met Argentinië en Paraguay de grootste veestapel van het continent, zo niet de wereld.

Een reis naar de Pantanal zal u zéker verbazen en aanzetten tot een tweede, meer gedetailleerd bezoek!

Bezienswaardigheden

Restaurant tips

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.