Cumbuco

Algemene info

Een klein vissersdorpje ten noorden van Fortaleza op een afstand van ongeveer 45 minuten per auto. Cumbuco is een langgerekt dorpje waarvan de inwoners voornamelijk leven van de visserij en het toerisme en waar veel inwoners van Fortaleza een tweede huis aan het strand hebben.

Cumbuco staat bekend om de ‘wandelende’ duinen waarover met buggy’s spannende ritten gemaakt kunnen worden en om de twee prachtige laguna’s die achter de duinen gelegen zijn, omzoomd door veel groen en palmbomen.

Een paar winkeltjes, kleine restaurantjes en strandbarretjes maken het geheel compleet.

Bezienswaardigheden

Ga eens langs bij het strand van Cumbuco met de Grand Canyon-achtige duinpartijen. Dit strand biedt volop mogelijkheden om te zonnen, zwemmen en te genieten van de omgeving. In de duinen kun je uren wandelen zonder een mens tegen te komen, heerlijk. Er gaat een regelmatige shuttleservice, tegen geringe vergoeding, naar Cumbuco waar u op het strand de parasols en ligbedjes van hotel Paradise Cumbuco kunt gebruiken. De georganiseerde buggytochten die hiervandaan vertrekken, voeren onder andere langs de Lagoa de Parnamirim en Paraíso do Cumbuco en bezorgen iedereen absoluut een overgetelijke ervaring. Op dit strand kunt u bovendien volop paardrijen, ezeltochten maken, varen op de jangadas of gewoon lekker uren wandelen in de eindeloze en maagdelijke natuur.

– Paraíso Perdido Park
– Lagoa da Banana
– Botánico de Ceará

Restaurant tips

– Mama Africa, Av. Roberto Pompeu 4
– Sabor e Arte, Rua Sto. António

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.