Fortaleza

Algemene info

De stranden van Fortaleza zijn als plaatjes uit de mooiste films en de variatie is kenmerkend. In de stad is het rustige stadsstrand Beiramar langs de boulevard, waar de zee nauwelijks golft en de wind voor een heerlijk briesje zorgt.

Het échte strandleven voor de ware liefhebber vindt je een paar kilometer verder bij Praia do Futuro. Op dit ruim 6 kilometer lange witte strand staan de grote strandtenten, de barracas. Hier is het iedere dag een swingend feest waar je van harte welkom bent.
Met name in het weekend mengt de lokale bevolking zich hier moeiteloos met de toeristen. Dé Braziliaanse stranddag is zondag.

Relaxter en paradijselijker is het even buiten de stad. In Cumbuco bijvoorbeeld, een idyllisch dorpje, sfeervol ingeklemd tussen immense en ongelooflijk hagelwitte duinen en de tropisch warme Atlantische oceaan.

Verder is Fortaleza fameus om z’n prachtige kunstwerkjes van riet, leer en rotan. Als je op zoek wilt gaan naar souvenirs, is het aan te raden om naar de Mercado Central (winkelcentrum in de voormalige gevangenis) of de markt op de boulevard te gaan. Afdingen is hier een sport en de keuze gigantisch. Voetbalshirts, hangmatten, lokale lekkernijen: álles kan je er kopen.

Ceará is aan de noordoostkust van Brazilië één van de warmste en droogste gebieden van Brazilië, met 2800 zonuren per jaar, geen specifiek regenseizoen en een gemiddelde temperatuur over dag en nacht gemeten van ruim 27 graden Celsius. Gedurende de maanden maart en april valt er, en dan nog voornamelijk alleen ‘s nachts, kortstondig, wat meer regen dan gedurende de rest van jaar.

De zeebries in Fortaleza maakt de gevoelstemperatuur aangenaam, terwijl de zon tegelijkertijd loodrecht naar beneden op je huid inwerkt. Een fiks beschermende zonnecrème mag in je koffer niet ontbreken.

Bezienswaardigheden

– Beach Park
– Museu do Automóvel
– Museu do Ceará
– Museu da Cachaca
– Casa José de Alencar
– Centro Cultural Dragao do Mar

Restaurant tips

-Santa Grelha (vlees), R. Vicente Leite 1062 Aldeota
-Maria Redonda (pizza), R. Bento Albuquerque 386 Cocó
-Colher de Pau (regionaal), R. Frederico Borges 206 Varjota
-Café Matisse, Rua Silva Jatahy 942
-Budega do Silva (regionaal), R. Delmiro Gouveia 420 Varjota
-Docentes e Decentes (regionaal), Av. Santos Dumont 6180 Papicu

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.