Florianópolis

Algemene info

Florianópolis is de hoofdstad van de staat Santa Catarina, ligt gedeeltelijk op het schiereiland Santa Catarina en is omgeven door 42 mooie stranden. Het heeft een prachtig landschap met natuur, meren en duinen.

Het zeewater is vanwege de grote golven zeer geschikt om te boardsurfen. Er worden dan ook regelmatig kampioenschappen gehouden.

Stranden met exotische namen als Joaquina, Cabasvieiras en Jureré bieden de bezoeker vele hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden, de stranden Campeche, Ponta dos Naufragados en Solidão zijn meer geschikt voor de rustzoeker.

Langs de kust staan een reeks oude forten uit de 16e en 17e eeuw die bedoeld waren om de Spaanse en Nederlandse invasies tegen te houden. Onder hen Fort Santa Cruz op het eiland Anhatomirim, Fort São José da Ponta Grossa tussen de stranden Daniela en Jureré en fort San Antonio op het eiland Ratones Grande.

Oorspronkelijk werd dit gebied gekoloniseerd door Portugezen van de Azoren, en in het stadsdeel Ribeirão da Ilha wordt nog steeds het dialect van die streken gesproken.

De wijk Lagoa da Conceição heeft veel restaurants aan het water, veel koloniale architectuur en is de plaats waar men vrouwen op straat handwerk van kant maken.

Het centrum van Florianópolis is een wirwar van smalle steegjes en straatjes met typische huisjes, kerken en musea waar ook veel koloniale architectuur te bewonderen is.

Eén van de aardigste plekken om te bezoeken is de openlucht markt welke dagelijks wordt gehouden onder de schaduw van een honderd jaar oude vijgenboom.

Bezienswaardigheden

Ponte Hercilio Luz
– Forte Santa Cruz de Anhatomirim
– Forte São José de Ponta Grossa
– Forte Santo António dos Ratones
– Meseu O Mundo Ovo de Eli Heil
– Museu Histórica de Santa Catarina
– Parque de Lagoa de Peri
– Mercado Publico

Restaurant tips

– Gugu, Rua Antonio Dias Carneiro 147
– Chef Fedoca, Lagoa de Conceicao
– Um Lugar, Rua Manuel Severino de Oliveira 371
– Priao da Ilha, Rodivaria Jorn. Manuel de Menezes 2658

Bars (IVT)

Voor het aanvragen van een offerte. Of neem telefonisch contact op via 085 - 6255910.